9-9 Van Levanto naar San Remo

Gisteravond ben ik nog tig keer gebeten door muggen en soort kleine fruitvliegjes die gemeen steken. Ik ben er helemaal klaar mee. Het huis en het uitzicht zijn prachtig maar ik ben blij dat we hier vandaag weggaan!

Na een nacht niet veel slaap door alle jeuk en waarschijnlijk psychisch omdat ik denk wat te voelen of te horen sta ik voor 8.00 uur op, alles weer bij elkaar zoeken (we halen überhaupt geen kleren uit de koffer tot we ze nodig hebben), nog even een broodje als ontbijt en om 9.45 rijden we weg.

Hier zie je het dak van ons huis met 2 verdiepingen in een rots in het groen met prachtig uitzicht en….met heel veel beestjes! 🙂

Na 15.30 uur mogen we inchecken in ons nieuwe appartement. Dus we lassen wat stops in. Eerste stop is Chiavari, een stop op een berg maar het uitzicht is niet bijzonder of misschien zijn we al heel erg verwend. Dan maar naar de zee en beneden even kijken.

Van Chiavari rijden we binnendoor langs de kust richting van Portofino.

Portofino is een Italiaans vissersdorp dat zich nu bijna volledig toelegt op toerisme. Het is een heel mooi dorp met een haventje. Portofino ligt in een baai en is verder omringt door lage bergen en het ligt in een fraai natuurgebied met een adembenemende kust. Op de top van de lage berg bij de haven staat een kasteel. Het vissersdorpje is zo mooi dat delen ervan zijn nagebouwd in andere landen.
De route ernaartoe is al prachtig! Ook de dorpjes waar we al langs komen. Als we er bijna zijn worden we door politie tegen gehouden, Portofino is vol, we mogen er niet meer in tenzij we de bus nemen. Nou wil ik het heel graag zien maar om nou een volgepakte auto ergens te droppen en een bus te gaan zoeken gaat ons te ver. Dan maar naar een van de andere dorpjes waar we net langs kwamen.

Dat blijkt Santa Margherita Ligure te zijn.

Santa Margherita Ligure
Die kleuren van de huizen in Italië zijn wel echt geweldig!

Er is nog een heel mooi dorpje maar helaas geen parkeerplaats meer ook. Dan rijden we weer door, uiteindelijk toch ook maar weer via tolwegen. We zitten meer in tunnels dan erbuiten en dat is best vervelend rijden. Onderweg stoppen we nog een keer voor een sandwich en tegen 15.00 uur rijden we San Remo in. Eerst maar naar de Coop voor wat boodschappen. Daarvoor moeten we door San Remo en dat is nog best een grote stad!

Dan mogen we naar het appartement. Giulia, de eigenaresse heeft ons veel info met foto’s en routebeschrijving gestuurd en we vinden het vrij eenvoudig. Met een code halen we de sleutel uit een kastje, openen het hek en rijden naar onze privé overdekte parkeerplaats. Ideaal!
Dan met de lift naar boven, de 2e etage van een gebouw op een heuvel. Het heeft weer 2 slaapkamers, een keuken en een badkamer. Niet echt bijzonder qua inrichting e.d. maar het balkon en het uitzicht zijn waarop ik dit geboekt heb.

ons balkon en uitzicht

Je kunt zoveel zien dat je uren kunt staren naar deze uitzichten met bootjes, palmen, mooie kerken, mensen, huizen, auto’s cactussen etc.
We eten lekker op het terras, schrijven het blog, ruimen de koelkast e.d. in en om 21.15 uur als ik bijna klaar ben met dit blog zijn we zo moe dat we geen zin meer hebben in tv maar straks gewoon nog even lekker in bed gaan lezen.
We weten nog niet wat we de komende dagen precies gaan doen maar dat zien we nog wel. Er zijn weer tal van opties, jullie gaan het meemaken! Tot morgen! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *