1 juni: Van Nin naar Rakovica en het Plitvicepark

Lekker dat we niet hoefden te haasten vanmorgen. Rustig de koffers ingepakt, ontbeten met yoghurt en toen is Huub gaan sjouwen met de koffers en heb ik de keukenspullen weer in tassen en in de koelbox gepakt. Om 11.30 uur deden we de sleutel weer in het sleutelkastje en reden we weg.

Onderweg nog even ruitenwisservloeistof gekocht en bijgevuld en weer eens naar het toilet. Ook stoppen we in Rakovica nog even bij supermarkt Tommy voor een broodje om mee te nemen als late lunch..Om 14.00 waren we bij ons appartement Green Park. Ze waren nog bezig met schoonmaken dus we werden aan een tafeltje gezet in de tuin met koffie en thee. Na een half uur mochten we dan naar binnen. Wat een prachtig appartement en heel ruim! Zie de foto’s hieronder.

We hebben online kaartjes gekocht voor Plitvice en je moet dan een dag, tijd en ingang kiezen. Heel onhandig allemaal want je hebt geen idee, behalve dan de datum misschien.😁 Ons appartement is 9 km van ingang 1 vandaan. We hadden maar voor ingang 1 gekozen en tussen 15.00 en 16.00 uur. Precies daartussenin stonden we bij het park. Het begint al goed want ik ben mijn zonnebril vergeten en mijn roze tasje waar mijn telefoon en medicijnen inzitten gaat kapot.

Ik dacht begrepen te hebben dat er een route bovenlangs was voor de ene dag en een onderlangs vanaf de andere ingang voor morgen. Dus toen we boven begonnen zei ik tegen Huub “morgen lopen we daar beneden”. Nou nee, 15 minuten later liepen we daar, met de wetenschap dat je ook weer een keer naar boven moet. Maar de uitzichten en het pad zijn zo mooi dat je vrolijk doorloopt en continu foto’s maakt. Het is ook weer fantastisch weer met wat wolkjes, zon en rond de 22 graden. Het water is zo helder en blauw dat het bijna nep is. Het is wel druk maar goed te doen en echt alle nationaliteiten hoor je er.

Op een gegeven moment moeten we ook weer omhoog en dat moet echt in etappes om af en toe even op adem te komen.

Kijk, daar beneden liepen we!

We hadden voor deze eerste dag een ‘korte’ route uitgekozen van 2 tot 3 uur. Uiteindelijk hebben we er precies 2 uur over gedaan. Morgen durven we dan wel een langere aan…

Weer om 17.45 uur terug bij de auto besluiten we maar om meteen een restaurant te zoeken. We kiezen de nummer 2 op tripadvisor. Het is genoemd naar Huub zijn favoriete boeken van vroeger. We eten er weer lekker en om 20.00 uur zijn we weer in ons appartement. Ik zoek de foto’s uit en schrijf weer het blog en dat kost bijna 2 uur dus daarna zijn we op en gaan we naar bed. Morgenochtend hebben we ons aangemeld voor een ontbijt om 8.30 uur en gaan daarna het park weer in, deze keer via ingang 2. Ik hoop nog op een zwarte beer op gepaste afstand.😁

Tot morgen weer!!😎

2 gedachten over “1 juni: Van Nin naar Rakovica en het Plitvicepark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *