7 juni: Ritje langs het Lago Maggiore

Hier hebben we airco. Ik had ‘m op de slaapkamer aangezet maar rond 1.00 begon ie elk half uur of 20 minuten een soort harde zoemtoon te geven, net als een wekkertoon. De afstandsbediening had een silentbutton die ik heb geprobeerd, een sleepbutton en nog een heleboel andere en elke keer moest ik weer 20 of 30 minuten afwachten en toettt, ging ie weer. Ik heb om 3.00 uur de handleiding gedownload en gegoogeld op van alles maar zelfs toen ie uit was, bleef ie dat doen. Aarghhh! Dacht ik beter te slapen met air-conditioning….not so much!!!😱🤣 Uiteindelijk stopte het ding toch en heb ik nog tot 8.45 kunnen slapen. We hebben lekker rustig aan gedaan, gedoucht, ontbeten en pas rond 11.30 zijn we gaan rijden richting Locarno. Dat ligt bovenaan het Lago Maggiore in Zwitserland. Ik hoefde niet persé daarheen maar de route langs het meer is heel mooi! We hebben eerst nog bij strandjes in de buurt gekeken.maar moraal van het verhaal is: wil je naar een strand, doe dat aan zee, niet bij een meer. Klein, druk, lelijk…

Bovenstaande foto’s zijn uit de auto gemaakt.

Onderweg zijn we een paar keer gestopt en uit de auto leek een dorpje heel leuk; Cannobio. Daar konden we zowaar parkeren en daar hebben we heerlijk rondgeslenterd en uiteindelijk ook geluncht.

Huub staat de menu’s te vergelijken. Uiteindelijk hebben we heerlijk op een terras aan het water gegeten. Huub had een pasta met zalm en ik een pizza Romana Zola. O wat was die lekker. Met gorgonzola en gekaramelliseerde ui! Het is vandaag trouwens 27 graden en half bewolkt.

Daarna weer naar de auto en toen bleek het al na 14.30 uur te zijn en hadden we eigenlijk geen zin meer om nog door te rijden. De weg is mooi maar druk en je doet er lang over omdat het langzaam rijdt. Dus rijden we terug naar Baveno, wat weer een uur duurde maar de weg is heel mooi dus we vermaken ons. Bij de boulevard in Baveno nemen we weer een superlekker ijsje. We doen vergelijkend warenonderzoek en deze staat nu weer met stip bovenaan.😁 We kijken er nog even rond en gaan dan weer naar ‘huus’. Ik haal nog een uurtje slaap van vannacht in, wat ook erg lekker is en verder zitten we op ons terrasje en heb ik tijd om mijn nagels weer eens te doen en vast het blog te schrijven. We eten de lunchbroodjes om 20.00 uur als avondeten. In Kroatië heb ik een grote pot vijgenjam gekocht. Ik heb dat nog nooit gegeten maar het zag er zo lekker uit! Tot nog toe had ik het nog niet geproefd maar het is heel lekker. En we hebben hier een Italiaansse kaas gekocht en de combi van deze twee is verrukkelijk!

We nemen een koppie koffie en thee en gaan daarna nog even tv kijken. De Chromecast werkt ook hier.

Hierboven de pizza, ons appartement van de voorkant en de boulevard in Baveno.

Morgen gaan we naar Stresa, dat is ook zo’n leuke plaats. Tot morgen weer!!😘😘

2 gedachten over “7 juni: Ritje langs het Lago Maggiore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *