29-7 t/m 3-8 Villa Spring Hill

Donderdag 29 juli : in en om het huis

De eerste nacht hebben we heerlijk geslapen in onze villa. Door het hele huis zit airco, wat een luxe. Hoewel je het niet uit zou houden, zonder.
Het bed is 2×2 meter en ook erg hoog. Je kunt er zitten met bungelende beentjes.

Ik was om 6.30 uur wakker. Ik zit toch nog steeds niet goed in het ritme hier. Een ruim uurtje later ben ik met de jongens het zwembad maar eens gaan proberen. Heerlijk zeg! Alleen voelen we er warm water in stromen. Ahhhh dat wil ik niet, ik wil een koel zwembad.
Na een half uurtje ben ik maar het ontbijt gaan “maken”. Heerlijk eens geen ei maar gewoon brood met jam en ham en jaja peanut butter.
De waste disposal (waar je afval in gooit in de gootsteen en wat dan vermalen wordt) doet het niet en Huub belt maar even met de beheerder om het te melden zodat wij niet de schuld krijgen. Het was bekend, mensen schijnen er vaak gekke dingen in te kiepen en daarom wordt hij niet meer gemaakt.
Ook meldt hij dat de verwarming van ons in het zwembad niet aan hoeft. Als we iets later weer in het zwembad liggen komt hij langs en doet het uit. Als we ‘m weer aan willen hebben mogen we weer bellen.
Huub komt er ook bij en zo hangen we een uurtje in de pool. Daarna heb ik nog een uurtje op de ligstoel bij het zwembad gelegen. Met zo’n fan boven je hoofd in de schaduw is het goed uit te houden. Ook houdt het gaasscreen om het zwembad de ergste zonnestralen tegen. Je verbrand dus minder snel. 

’s Avonds hebben we een mega T-bone gegeten met seasoned fries, salade en apple sauce.
Na het eten weer even naar de zonsondergang gekeken vanuit het zwembad, daarna even onder de douche en dan met een kopje thee en danish pastry voor de tv. Lekker Two and a half man en een film gekeken. Om 22.30 allemaal naar bed want morgen staan we vroeg op! 

Vrijdag 30 juli : Kelly Park + Walmart

We hebben de wekker gezet om 7.00 uur. Zonde… ik lag net nog zo lekker.
Aangezien ik weer de enige was die ervan wakker werd heb ik de rest ook maar wakker geschud.
Na weer een heerlijk eenvoudig ontbijtje vertrokken we om 8.15 uur. Het was 2 uur rijden naar Kelly Park bij Apopka. Het was een leuke en erg rustige weg, een hoop ranches gezien en nou ook eens wat heuvels. Ook dode gordeldieren en weer een wasbeertje. Ook nog een levende schildpad langs de weg en een eekhoorntje!

Kelly park

Eenmaal daar hebben we eerst twee grote “tubes” gehaald. Dat zijn grote autobinnenbanden.
Daarmee zijn we het park ingereden en hebben we de auto geparkeerd. We hadden ook de koelbox mee met broodjes en flesjes drinken.
Langs een soort houten looppad zijn we langs de rivier gelopen tot aan het begin. Daar zijn de jongens het kristalheldere riviertje ingegaan (koud!!) en begonnen aan hun tocht. Je gaat dan heel langzaam (de jongens vonden het wel erg langzaam, maar ja die zijn de Dutch Water Dreams gewend!) stroomafwaarts de rivier af. Normaal kun je er ook otters zien en schilpadden zien maar het was zo druk dat die al lang gevlucht waren. Jammer…

Toch hebben de jongens het zo’n keer of drie gedaan en Derk heeft er ook nog gesnorkeld. Het is wel een bijzondere ervaring! Zien jullie hoe helder het water is??

Wij hebben gekeken en wat gewandeld en foto’s gemaakt en gefilmd maar het was ook hier weer erg heet en ook druk dus na twee uurtjes hadden we het eigenlijk wel weer gezien.

Op ons gemakje dus weer terug naar huis, daar de jongens gedumpt en toen zijn Huub en ik naar het Walmart supercenter gereden die hier vlakbij zit. Wat een feest! We hebben ons er bijna twee uur vermaakt. Ook een hoop bakspulletjes gekocht, al dat Wilton spul is in Nederland veel duurder dan hier. Leuk, leuk, ik werd helemaal enthousiast van alles maar ja, je kunt niet alles meenemen… Huub liep te kwijlen bij alle gereedschap.

We hebben ook een maaltijd met 16 kipstukken, aardappelsalade en broodjes gekocht voor $15,00! We kregen het niet eens op en dat voor omgerekend Eur 11,00 voor 4 personen is niet duur. Erbij hadden we nog een lekkere sappige watermeloen. Ben en Jerry’s ijs kost er trouwens $2,98. In Nederland is dat 5 euro, het dubbele dus. Ook 1,5 liter frisdrank kost tussen de $1,00 en 1,50.

Bij de kassa treffen we steeds aardige caissieres die ons vragen waar we vandaan komen terwijl zij alle boodschapjes inpakken in 40 plastic tasjes. (hier hebben ze nog geen “milieugeweten”)
Als ze horen waar we wonen roepen ze verbaasd wat we hier doen en daarna vragen ze of het er erg koud is. We overdrijven maar een beetje met dat we in de winter schaatsen en over af en toe sneeuw.

Eenmaal weer thuis zijn we bij het zwembad gaan zitten met een biertje (Huub) en een margarita voor mij (shocking, ik aan de alcohol, maar ik vond het nog lekker ook) Daarna dus de kipmaaltijd gegeten.
Toen even op het pjoetertje en met zijn allen nog wat spelletjes gedaan in het zwembad. Wat een heerlijke luxe is dat toch.

Daarna weer met zijn allen wat voor de tv gehangen. Rond 22.30 liggen we toch steeds wel in bed.   Morgenochtend willen we eens op Pine Island Beach gaan kijken. Het strand hier vlakbij.

Zaterdag 31 juli : Pine Island Beach, thuis en Marshalls
Vanmorgen eens lekker uitgeslapen voor ons doen. Rustig ontbeten en daarna naar het Pine Island Beach hier vlakbij. Een mooi strandje met palmen op het strand maar het is maar klein en het was er vrij druk. Ook was het er heet en we vonden het zeewater er niet zo lekker uitzien. Ook stond er een waarschuwingsbord voor alligators. Alli’s bij de zee?? Ik geloof er niks van!

Toen ik even op mijn knieën in de zee zat voelde ik plots iets aan mijn teen knagen. Gillend sprong ik eruit en een half uur later zaten we weer in de auto!! Haha ons zwembad thuis is toch zo gek nog niet!   Dus na even afspoelen zijn we ons badje maar weer ingesprongen. Huub nam er een lekker margaritaatje bij.

 Daarna nog lekker gelezen op onze ligstoelen, een dutje gedaan op bed en toen ben ik met Huub nog even bij de winkels hier in Spring Hill gaan kijken. Uiteindelijk hebben we ons 2 uur vermaakt bij de Marshalls. Huub heeft er instappers van Timberland gekocht en wat shirts. Voor Derk een overhemd van RL voor de bruiloft van Maxy en Mitchell en een grote Delsey koffer. Tjonge wat zijn alle merkspullen er goedkoop.

De caissiëre hier vroeg ons ook weer wat we in het gat komen doen…haha ja dat weten we eigenlijk ook niet maar je ziet er in elk geval geen hollanders of andere europeanen.
Toen was het alweer 18.00 geweest dus zijn we via een omweggetje weer naar huis gegaan. Gewoon het rijden door de woonwijken is al echt grappig, we wanen ons af en toe op Wisteria Lane.

Eenmaal thuis wil ik een kiplasagne uit de diepvries opwarmen. Blijkt dat een uur en 3 kwartier in de oven te moeten. Okee nog maar even geduld dus. Om 20.00 zou het dus klaar moeten zijn. Iedereen heeft trek, we willen opscheppen en tjok, nog keihard bevroren…. Goed dat eten we dus niet vandaag. Gelukkig hadden we nog wat aardappelsalade, worstjes en garlicbread en B&J toe. Zo zijn we toch nog gevuld.
Overigens weten we eindelijk de weg hier in huis. De eerste dagen waren we elkaar af en toe echt kwijt. Behalve de drie slaapkamers en twee badkamers zijn er erg veel grote kasten, een bijkeuken met wasmachine en droger (groot!!) en een grote garage. In het huis staan drie (!) tafels met stoelen. Geen idee waarom. 

’s Avonds kijken de mannen naar Pirates of the Caraïben op tv en ik schrijf maar weer ons verhaaltje. Sorry het is niet erg spannend vandaag. Morgen blijven we ook in de buurt en maandag willen we ons eerste dagje Disney gaan doen. 

Zondag 1 augustus: thuis en wat boodschapjes

Nou vandaag hebben we echt alleen maar relaxed, niks om iets leuks over te vermelden.
In het zwembad gehangen, op het bedje bij het zwembad, spelletjes binnen gedaan en met Huub nog iets geruild bij de Marshalls (kofferweger waar het batterijtje van op was, we hebben nu een nieuwe en kunnen dus onze koffers tot de 23 kilo volgooien) daarna nu wel de lasagne gegeten.

Maandag 2 augustus: Disney’s Magic Kingdom

 We gaan vandaag naar Disney’s Magic Kingdom! We kopen base tickets voor 5 dagen voor 4 parken bij de AAA in Spring Hill, de ANWB hier waar we korting krijgen. Die gaat om 8.30 uur open en we staan bijtijds op zodat we (uiteindelijk toch nog) om 9.00 uur daar zijn. Met de kaartjes en wat folders gaan we dan op pad. We hadden ook de koelbox gevuld met wat flesjes zodat we er een paar mee het park in konden nemen en ook nog wat koels in de auto zouden hebben op de terugweg. Maar eenmaal onderweg komen we erachter dat die nog thuis in de keuken staat. Nou ja, dan kopen we er wel flesjes drinken.

Om 11.00 komen we er aan, tjonge wat is het er groot, het lijken wel grote wegen als je al op het park rijdt. We parkeren bij Goofy 47 en vandaar rijdt er een soort treintje naar een tussenstop. Aldaar kun je kiezen of je met de boot of met de monorail naar de ingang wilt. We kozen de monorail. Je staat dan even in de rij, rijdt 7 minuutjes ofzo en dan sta je bij de ingang. Wat een organisatie!

We zijn als eerste naar de Big Thunder Mountain en de Splash mountain maar daar staan rijen van 70 minuten. Laat maar, daar hebben we geen zin in. We doen alleen alles korter dan een half uur. Uiteindelijk zijn dat The Pirates of the Caribbean, Jungle Cruise, Haunted Mansion, Mickeys Philharmagic (leuk, kenden wij niet!), Mad Tea Party , Stitch’s great escape (leuk, heel anders dan in Parijs!), Buzz Lightyear space Rangers spin en Monsters Inc. Laugh Floor (ook nieuw en erg leuk)

Het kasteel is anders dan in Parijs, verder is het meeste hetzelfde. Ze hebben een paar dingen anders en eigenlijk vonden wij het een beetje tegenvallen. We hadden het veel groter en uitgebreider verwacht dan in Parijs en dat was eigenlijk niet zo. De andere parken zullen we daarom bijzonderder vinden denk ik.

Verder hebben we dan nog the electrical parade en het vuurwerk van 22.00 gezien! Best veel dus nog. Maar jeetje wat was het heet, het zweet gutst echt van je hoofd en rug.

Gelukkig ziet iedereen er zo uit dus dat scheelt wel weer maar je drinkt je suf. Gelukkig zijn de meeste wachtrijen binnen en bij airco, dat is wel erg prettig. Er was ook nog een onweersbui maar toen stonden we binnen in de rij dus daar hadden we geen last van.

Na het vuurwerk  zijn we met duizenden anderen weggegaan. Weer in de rij en met de monorail en het treintje! Maar ik vind het bijzonder knap hoe ze dat voor elkaar krijgen. Het ging echt heel soepel en binnen een half uur waren we toch weer bij de auto, terwijl ik had verwacht dat dat veel langer zou duren.

We waren wel moe maar we hebben toch zo’n 12 uur op onze benen gestaan. Zonder mijn nieuwe Nike’s was dat niet gelukt! Ik ben dus blij met mijn schoenen, yeah!
Tegen 1.00 uur waren we dan weer thuis. Het was een hele gezellige dag. Beetje vermoeiend, dat wel. We zijn toch midden in de nacht maar gaan douchen want zo’n dagje zweten is niet heel fris…

Dinsdag 2 augustus: thuis en Tarpon Springs

Ik was om 7.00 uur op, wat gelezen, bij het zwembad gezeten en daarna weer op het pjoetertje tot de rest rond 10.00 uur wakker werd.

Na het ontbijtje met lekkere biscuits(soort scones) uit de oven hebben we weer gepoedeld en relaxed en ’s middags zijn we naar Tarpon Springs gereden, een leuk plaatsje aan de kust waar veel grieken wonen. Er zijn dan ook veel sponzen te koop en veel griekse bakkertjes en restaurantjes e.d. Huub heeft er een hoed gekocht, hij lijkt nu echt een supertoerist en de jongens allebei een t-shirt dat binnen wit is en buiten kleurtjes krijgt. Erg grappig.
Daarna nog door het plaatsje gereden en de megahuizen bekeken. Het zijn echt megagrote paleizen, je kunt je niet voorstellen dat daar maar 1 gezin in woont. De auto rijdt trouwens super. Het is er een van juni dit jaar, heel nieuw dus. We zitten er ruim in met onze 5 koffers! 🙂

Huub met zijn hoed
Tarpon Springs

Ook de radio is gezellig, de seventies on 7, de eighties on 8 en jaja u voelt ‘m aankomen de nineties on 9! De cd’s heben we nog niet gedraaid. 
Op de terugweg nog een shake genuttigd en onderweg bij papa John’s een XXL pizza gekocht waar we thuis met zijn vieren van hebben gegeten.
Na het eten zijn we maar vast het een en ander gaan inpakken want morgen willen we bijtijds weg. Eerst naar Animal Kingdom en vanaf daar door naar Melbourne naar de volgende villa.

Ik ga dit huis missen, het was er heerlijk! De volgende moet nog beter zijn…we zullen zien! 
Het vervolg staat bij het laatste hoofdstukje(10 dagen Melbourne Beach) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *