29 juli: Van Bryce naar de Grand Canyon

Op zich hebben we ondanks de nep geur in de kamer redelijk lekker geslapen. Huub lag wel op iets vreemds maar kon zich gelukkig nog wel bewegen ’s morgens.
Tegen 9.00 uur zijn we naar de ontbijtruimte gegaan. Wat een chaos en ongezellige bende. Uiteindelijk hebben we er een gekookt eitje en toast met jam en een minimuffin gegeten maar de jus d’orange was smerig en er waren geen bekertjes meer. Nee, dit was wel met stip het slechtste hotel. Maar goed, ook weer eens wat anders.
Uitgecheckt en weer Bryce Park in….waar we erachter komen dat we eigenlijk gisteren alles al hebben gezien en we er weer uitgaan op zoek naar the Mossy Cove die leuk moet zijn maar dus buiten het park zit. We rijden wat rond over een scenic byway (mooie route) en zien een hoop moois waaronder weer een lading hertjes en véél rode rotsen maar geen Mossy Cove

Onze kamer in het Western Resort

Onze kamer in het Western Resort

Na inmiddels weer 2 uur gereden te hebben, zijn we het zat en zetten koers naar de Grand Canyon.

Ook deze route is weer erg mooi over voornamelijk kleine weggetjes en ook hier verwachtte ik eigenlijk een kale toestand maar het tegendeel was weer waar. Veel naaldbomen en meadows (grasvlakten). Ook erg rustig daar. Eenmaal bij de North Rim van de Grand Canyon aangekomen zijn daar allemaal blokhutten, en de North Rim Lodge. We meldden ons om 14.30 maar het bleek 13.30 te zijn. Okee een uur terug ineens. Tjonge dat valt mee. Én we mogen al onze kamer in!

Het is een kleine eenvoudige kamer met queenbed en een opklapbedje voor Derk. Eindelijk eens, het mormel lag steeds in zijn eentje in een groot bed!
Er is geen internet en geen tv maar verder wel een ijskast en koffiezetter en een wc tussen 2 muren waarin je letterlijk klem zit

Onderweg naar Bryce

Onderweg naar Bryce

Huub zegt dat hij hoopt dat hij hier niet hoeft te poepen want hij heeft geen idee hoe hij zijn billen hier moet afvegen, haha!

We lopen naar de Lodge. Wat is het hier prachtig. Een groot terras met uitzicht op de Canyon. Indrukwekkend groot is het. Ik moet toch eerlijk toegeven (weer) dat ik erg onder de indruk ben.

We doen de Bright Angel Point Trail
Afstand:800 meter
Duur:30 minuten
Startpunt: Achter de lodge, of bij het visitor
center.

Een korte wandeling, met als beloning een schitterend uitizcht over de canyon. Hoewel kort, is het een spannende wandeling over het smalle pad met aan beide kanten een afgrond. Op plaatsen waar het heel smal is, is een reling aangebracht.

Voor onze kamer staat onder een veranda een houten bankje. Het is trouwens weer redelijk koel en we eten daar een grote pizza die we hebben gehaald bij de Deli

Derk

Derk

Alle Amerikanen die langs komen zeggen wel gedag of dat het lekker ruikt of iets. Wat dat betreft is het een gezellig sociaal volk. De pizza is overigens de lekkerste die ik ooit heb gegeten.

Rond 19.00 uur lopen Huub en ik nog een keer naar de plek waar we ’s middags ook al waren en gaan daar romantisch op een bankje met Grand Canyon- uitzicht zitten wachten op de zonsondergang. Elke 8 minuten maak ik een foto. Het is er prachtig en sjonge die geur van naaldbomen…kon ik die maar meenemen. Ik weet dat het bestaat in potjes maar die vind ik altijd vies. Lijkt echt niet op hoe het hier ruikt.
Tegen 19.45 is het wel klaar. We nemen nog een soft ijsje mee voor ons en Derk en daarna zijn we allemaal zo moe dat we eigenlijk om 20.30 slapen. Voor ons gevoel is het een uur later maar nog steeds wel vrij vroeg. Het zal de gezonde bos/berglucht zijn met alle wandelingen heen en weer. We slapen met het raam open met hor ervoor en zo te horen is iedereen vroeg naar bed want het is vrij rustig buiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *