30 juli: Van de Grand Canyon naar Las Vegas

We zouden om 5.00 uur opstaan om de zonsopgang te bekijken maar dat redden we niet, we zijn om 5.35 wakker en kleden ons dan snel aan. Buiten is het al aardig licht maar toch zien de rotsen er weer anders uit in de ochtendzon. Onderweg zie ik een eekhoorn die we nog niet eerder hebben gezien (hoeveel soorten zijn er?). Deze is vrij groot en heeft een witte pluimstaart. Het is echter een irritant geval wat niet stilzit. Hier kun je vrolijk 3 km achteraan rennen zonder goede foto te hebben.

In een loungeroom ofzoiets halen we koffie en thee en 2 ontbijtwraps en eten die op de kamer op. De boel weer inpakken en uitchecken (weer dat stuk naar de Lodge lopen) en op naar Vegas! Derk is blij dat we daar eindelijk heen gaan want die had de parken wel gezien inmiddels

Irritante eekhoorn

Irritante eekhoorn

Het is weer ruim 430 km en onderweg zien we een paar keer herten oversteken. En elke keer heb ik ze niet op foto. Bijna knap! Maar ik ben al blij dat we ze niet hebben aangereden want het scheelde steeds echt niet veel. Best spannend rijden zo. Ook missen we tientallen eekhoorntjes. Die sjezen echt de weg over zonder te kijken.

We zijn wat vroeg in Vegas en we moeten weer eerst bloed laten prikken. We moeten lang wachten in een hele volle wachtkamer met zoveel raar volk dat wij onze ogen uitkijken. Wel zonde van onze tijd steeds, uiteindelijk zijn we hier zo’n twee uur kwijt.
We slapen in hotel Treasure Island, vanwege de lokatie, midden op de strip. Het inchecken duurt ook weer even. Ik vraag om een kamer op een hoge verdieping. Er zijn er 36 en wij zitten op de 33e met uitzicht op de strip.

De kamer is mooi, niet super bijzonder maar dat uitzicht, wowie!
In de verte zien we zelfs de fonteinen van Bellagio.

We drinken wat op de kamer, installeren de ijskast en laptop etc en om 16.30 gaan we Las Vegas bekijken.

The Grand Canyon

The Grand Canyon

We beginnen direct aan de overkant bij the Venetian met de gondels en beschilderde plafonds, alsof je Italië (Venetië) bent. Blijft mooi en gek. Buiten is het trouwens 38 graden. In de hotels is het heerlijk koel.
We lopen er langs de winkels etc. en een uur later gaan we naar the Mirage, ons buurhotel. We hebben vandaag niet geluncht en hebben trek en besluiten daar het buffet te nemen. Mmm goed plan, man man, wat heerlijk allemaal. Van sushi, tot prime rib, italiaans, mexicaans, chinees en heerlijke salades en desserts. Wat een keuze. Jammer dat het op een gegeven moment echt niet meer gaat. Hier doen ze helaas niet aan doggy bags.

We gaan kijken bij de Ticket-half price verkopers bij the Fashion Mall. (ik herinnerde mij dat het daar zat) en kijken voor kaartjes voor Penn &Teller of Rock of Ages. Ze verkopen alleen kaartjes voor die avond en eigenlijk wilden we morgen

Zonsopkomst bij the Grand Canyon

Zonsopkomst bij the Grand Canyon

Eenmaal weer buiten bedenk ik dat ik nog voor 2 dagen moet bloggen en ik hoef niet naar Penn&Teller waar Huub en Derk wel graag heen willen.

Dus besluiten we toch maar 2 kaartjes te kopen voor 21.00 uur vanavond. Deze moeten ze wel ophalen bij het Riohotel wat weer een stukje weg is en het moet voor 20.00 uur.

De mannen gaan dus met de auto naar Rio en ik ga naar de kamer. Daar zit ik nu te typen naast het raam met alle prachtige lichtjes in het donker. Heerlijk rustig en wát een uitzicht. Ik ga zo eens in mijn luxe stoel van het uitzicht genieten. De mannen zullen wel pas rond elven terug zijn.

Overigens is het fijn nu eens 3 nachten op een plek te zijn. Het elke dag verkassen en rijden viel op zich erg mee maar vanaf nu gaan we wat relaxter verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *