15 juli: Via Watkins Glen en veel natuur naar Bath

Heerlijk geslapen vannacht. Ruim 9 uur! De mannen staan bijtijds op, douchen op de prachtige badkamer en kleden zich aan om rond 9.00 uur de Maid of Mist boattour te doen die vlak langs de watervallen vaart. Ik heb er niet zo’n behoefte aan en ga op mijn gemak ook douchen, opmaken en internetten. Om 10.20 zijn ze alweer terug. Het was indrukwekkend maar ook erg koud en ze zaten tussen alleen maar indiase mensen. Derk schijnt van de hele groep foto’s te hebben moeten maken en ze vonden hem “o so handsome!”

We pakken de boel weer in, checken uit via de tv (hoe handig) en gaan vlakbij ontbijten bij een Denny’s. Voor het eerst deze vakantie maar het duurt uren, de ober is een ongelooflijke oen en mijn theebeker lekt.

Rond twaalven rijden we dan pas weg richting ons volgende hotel in Bath. We wijken hier wat af van de grote weg en komen door van die geweldige Amerikaanse dorpjes! Die huizen met grote veranda’s, veel vlaggen en heel veel rode boerderijen en schuren. Ook paarden en koeien zien we voor het eerst deze reis. Het is de hele dag trouwens maar rond de 17/18 graden! Na die dagen boven de 30 is het een verademing. Om 15.00 uur zijn we bij het hotel. Het is een leuk dorpje met een gunshop aan de overkant. Gezellig! 🙂 Hotelkamer is klein maar mooi en schoon. We drinken wat en gaan naar Watkins Glen State Park. Dit park ligt in de staat New York, in de plaats Watkins Glen. Copyright © www.ontdek-amerika.nlIn de Finger Lakes Area liggen diverse staatsparken, de bekendste daarvan is Watkins Glen State Park. Het park ligt in een 60 meter diepe kloof die tijdens de ijstijd door een gletsjer in de rotsen is uitgeslepen. Op de bodem van de kloof stroomt Glen Creek, over een afstand van 3 kilometer gaat het water hier 120 meter naar beneden via een reeks van 19 watervallen en stroomversnellingen.

De hoofdingang van het park ligt in de plaats Watkins Glen, langs Route 14. We nemen daar de shuttle voor $5.00 p.p. naar boven zodat we de 3 kilometer naar beneden lopen i.p.v. alle trappen op.
Met dank aan het Alles Amerikaforum voor deze tip want andersom had ik niet overleefd! Onderweg vroegen veel mensen hijgend aan ons of het te doen was en die hadden spijt als ze hoorden dat wij de bus naar boven hadden genomen. Gnagnaha . De buschauffeur vertelde dat deze regio slechts 50 zonnige dagen per jaar heeft dus we beseffen weer wat een mazzel we hebben met het weer! Niet te heet en heerlijk zonnig! Ik maak 100 foto’s denk ik. We lopen er een uur en 3 kwartier over naar beneden met regelmatig film en fotostops. Eigenlijk vinden wij alle 3 dit park nog veel indrukwekkender dan the Niagara Falls!
In het weekend schijnt het megadruk te zijn, dat viel nu ook erg mee. Ideale dag dus weer!
We rijden weer richting hotel en gaan eten bij de Ponderosa. Rare tent maar superlekker. We bestellen eten en mogen dan gebruik maken van het buffet. We verwachten alleen salades maar ze hebben van alles! Tot desserts en koekjes en soft ijs toe. Het eten is erg lekker! Wat er zit te eten is allemaal inteelt maar daar letten we maar niet op….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *