28 november: Dag Fort Lauderdale ontdekken

’s Nachts word ik om 01.00 uur en om 03.30 wakker maar val ik ondanks de herrie van de airco weer in slaap. Om 5.45 zijn we allebei wakker en lukt het ook niet meer om in slaap te komen. Dan maar opstaan, appen met de kids thuis en op naar het strand, hier 500 meter vandaan. De voorspellingen voor vandaag zijn veel bewolking en onweersbuien. Eenmaal buiten is de temperatuur heerlijk, is er aardig wat bewolking en het stormt maar echt slecht ziet het er ook weer niet uit. Mooie wolken voor sunrise foto’s. Zonder wolken zijn die saai, dus ik ben er blij mee. We zijn om 6.40 bij het strand en blijven en lopen er een half uurtje rond en ik maak veel foto’s. Op dit tijdstip lopen en rennen er al aardig wat mensen rond.

Dan lopen we terug naar het hotel en pakken de auto om te gaan ontbijten en boodschappen te gaan doen. We belanden bij een IHOP, we worden bediend door een super gay mannetje dat al 60 is denk ik maar heeft geprobeerd door wat face lifts 30 jaar jonger te lijken. Hij is echter heel gezellig en aardig, ik blijf het bijzonder vinden hoe groot het verschil is tussen bedienend personeel in Nederland en in the USA.

Het ontbijt is ook weer fantastisch, zie foto’s.
Beetje veel, heb ook niet alles opgegeten hoor 🙂

Daarna was het plan om boodschappen te doen maar we bedenken dat we niet weten wat we in de keuken hebben. Wat voor koffie hebben we nodig etc.

Dan maar eerst even rondkijken in Lauderdale by the sea, een plaats hier 15 minuten vandaan. We lopen er rond, kijken op de pier, zitten in de adirondack stoelen in de zon. Heerlijk! Ook staat er een mooie grote kerstboom en is er meer kerstversiering.

Daarna rijden we langs de kust terug en rijden nog een stuk verder door om te zien wat er nog meer is in de buurt. We zien nog wat andere plekken die leuk zijn voor een andere keer maar we zijn moe en willen eerst even een uurtje bijkomen thuis. We internetten wat, ik schrijf het verhaal van gisteren en we slapen allebei heel even.
Rond 14.00 uur krijgen we weer  trek en besluiten bij de Olive Garden te gaan lunchen. Daar hebben ze lekker combo’s van soep met hele lekker broodsticks en een sandwich voor $6,99 of 7.99. Heerlijk, we genieten ervan. Als avondeten hoeven we straks niet veel meer want we zitten aardig vol.
Op de heenweg naar de Olive Garden zagen we een winkelcentrum met een Marshalls en TJ Maxx en een Publix(supermarkt).   We besluiten daar naartoe te gaan omdat het inmiddels ook echt flink bewolkt is en af en toe ook wat druppelt. We kijken er rond, kopen het e.e.a. en vermaken ons er een paar uur. Uiteindelijk is het alweer 18.00 uur geweest voor we bij de Publix boodschappen gaan doen.
We kopen koffie, brood, bier, water en ontbijtspullen voor komende week en wat warme kippenpoten als avondeten. Dat eten we later thuis voor de tv op want inmiddels is het zacht regenen overgaan in een flinke hoosbui. Het was vandaag een lange maar weer geweldige dag!
Inmiddels is het alweer 22.30 uur. De ramen staan voor en achter op een kier en we gaan straks proberen te slapen zonder airco. Dat lijkt me heerlijk rustig. Morgen vertrekken we bijtijds want dan rijden we naar Anna Maria island aan de andere kust, waar we een hotel hebben gereserveerd voor 1 nachtje. Onderweg doen we rustig aan en we hopen daar lekker rond te kijken, wandelen en hopelijk ook lekker op het strand te zonnen.

 

 

 

 

Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *