Voorwoord Reis West Amerika 2018

Als we in augustus 2017 tickets vinden van 300,00 p.p. naar Los Angeles voor in april 2018, hoeven we niet heel lang na te denken. Wie weet hoe lang we dit nog kunnen doen qua gezondheid e.d. Afgelopen jaar heb ik meer artsen e.d. gezien dan ervoor in 10 jaar dus we zijn wel toe aan iets leuks. Ik geef mijn geld liever uit aan het maken van mooie herinneringen dan aan kleding e.d. dus we gaan!

We bedenken een route die wij een paar keer aanpassen. Ik had er niet bij stil gestaan dat het in april niet overal lekker warm is in het Westen. De weg door Yosemite is dan nog gesloten door sneeuw. Nou heb ik een hekel aan sneeuw dus dat is geen optie. We slaan Yosemite dus over. Ook is de Pacific Coast Highway (een van mijn favoriete routes) gedeeltelijk afgesloten door een mudslide vorig jaar en die gaat pas in september weer helemaal open. Daar moeten we dus een omweg nemen maar een deel kunnen we in elk geval wel rijden.

San Francisco slaan we over. Hier zijn al 2x geweest en hebben we wel gezien. De laatste keer vond ik het er ook veel te druk. Los Angeles vinden we ook niet meer spannend en daar verblijven we dus niet echt, alleen na de heenreis een nacht in een buitenwijk en daarna met gierende banden door.

Verder heb ik natuurlijk weer redelijk tot goede hotels geboekt voor zo weinig mogelijk geld, door hotels te kiezen en die weer te annuleren wanneer ik het ergens goedkoper vond. De meesten via Expedia met kortingsacties, codes en met cashback via Cashbacktotaal.nl. Ook 2 hotels via Priceline en 2 via Hotwire. De kamer in de Grand Canyon rechtstreeks en die gaat eind dit jaar afgebroken worden-dus dat zal niet veel zijn, haha – maar  is wel vlakbij de south rim.

Deze reis gaan we diverse plaatsen bezoeken waar we al eerder zijn geweest maar ook zeker een aantal plekken die nieuw zijn. We eindigen met een rustige week van 4 nachten Oceanside, vlakbij San Diego en de laatste 3 nachten in Laguna Beach. Hopelijk treffen we dan echt mooi weer om uit te rusten en nog wat leuke dingen in de omgeving te bekijken.

We hebben er heel veel zin in!!

Onze route zie je hieronder. Klik erop om het in het groot te zien. De laatste 2 locaties Oceanside en Laguna Beach staan er niet bij. Het max. aantal tussenpunten op Google maps was bereikt. 🙂

Laat vooral een reactie achter en ook als je vragen hebt, stel ze gerust!

Een gedachte over “Voorwoord Reis West Amerika 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *