21 mei: de reis

We hebben het afgelopen weekend op ons gemak de koffers gepakt. Maandag heb ik nog thuis gewerkt en het huis een beetje opgeruimd. ’s Avonds kwam mijn zus nog even met haar echtgenoot om een zomerjurk en superleuke vogelhuisjes te brengen. Uiteindelijk toch naar bed en nog geslapen van 23.00 tot 03.00 uur. Niet zo lang dus en daarna lukte niet meer. Om 4.45 maar opgestaan, aangekleed en laatste spullen in de koffer en iets na 5.30 uur naar Schiphol!

Auto op de P3, inchecken en door de controles, het duurt allemaal even maar we hebben ook nog op ons gemak kunnen ontbijten.

Bij aankomst in het vliegtuig zag het er erg druk uit. Ik had de stoelen geboekt aan het raam en gangpad in de hoop dat er niemand in het midden zou zitten maar dat was helaas niet het geval. Het was een buitenlands dame die met haar moeder wilde zitten omdat zij ook geen engels sprak. Na opstijgen mocht dat, dus hoera we hadden een plek vrij. Goddank want jeetje wat zit je klem bij KLM. Note to myself, never again! Tui is echt ruimer!

Maar goed, je overleeft zo’n reis toch weer. Wel goed te eten gehad en het personeel was vriendelijk. Ik heb geen films gekeken want het beeldscherm zat te dicht op mijn neus door de Japanner voor ons die de stoel na 5 minuten naar achteren klapte en nooit meer naar voren deed.

We hadden van tevoren een electronische incheck gedaan dus dat ging supersnel door de poortjes en ook de bagage ging snel. Ik ben ons af gaan melden voor de bus en Huub is de auto gaan regelen bij Hertz. Toen Antilliaanse guldens gepind (grappig hoor, weer guldens!) en door naar Hertz om daar de auto te halen. Het is een Hyundai Grand I10. Het heet grand maar is het niet maar voor ons is het prima, alhoewel ik mij afvraag of de jongens hier morgen bij passen.

Overigens vind ik het bijzonder komisch dat we zo lang hebben gevlogen en het hier echt een tropisch paradijs is en dat iedereen Nederlands praat. Ik werd er wat giechelig van…

Op naar ons resort Kunuka Aqua! Onderweg de app Maps.me gebruikt en deze bracht ons er goed heen. Onderweg zie je vooral kale natuur en zwerfhonden. Daar word ik dan weer erg verdrietig van. Het zou zo kunnen dat ik er 14 mee naar huis neem, wie wil er een? 🙂
Bij het resort ingecheckt en naar onze kamer in het blauwe gebouw, begane grond. Kamer is mooi, 2 slaapkamers en een badkamer en een terras met 4 stoelen en een tafel met uitzicht op een palm en glijbaan.

We gaan ons hier best vermaken! We hebben de koffers uitgepakt en zijn toen weer de auto ingegaan om de twee dichtstbijzijnde stranden, Porto Marie en Daaibooi te bekijken.
Deze zijn prachtig! De kleuren van het water zijn bijna niet echt. Op Porto Marie zagen we diverse zwijnen op het strand, zo grappig! Ook hebben ze hier hele mooie vogeltjes! Ik heb er tot nog toe 2 op de foto gezet maar dat worden er vast nog veel meer.
Op een gegeven moment begonnen we echt in te storten van moeheid. Terug naar de kamer dus, eventjes gelegen en toen naar het buffet. We hebben allebei een beetje gegeten en dat was genoeg. Het smaakte goed trouwens!
Huub is onderweg in het vliegtuig heel erg verkouden geworden en het loopt continue zijn neus uit en hij niest zich gek.
Hopelijk knapt hij gauw op. Huub sliep om 20.00 uur en ik een half uurtje later.
Tot Morgen!!

Eén gedachte over “21 mei: de reis

  1. Fijn dat er een stoel tussen zat, dat was weer geluk!
    Wat een heerijk strand.
    Echt een aparte sfeer daar Caraibisch Hollands…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *