27 mei: Willemstad en relaxmiddag

Weer lekker geslapen. We vallen nog steeds rond 22.00 uur in slaap om dan rond 7.00 weer wakker te worden. Prima zo. We hebben geen haast vandaag en zitten wat later aan het ontbijt en rijden rond 10.00 uur naar Willemstad. Het is een kwartiertje rijden naar de Renaissance parking die ik had opgezocht en waar we gratis mogen staan.

We zien een megagroot cruiseship liggen in de haven ernaast en verwachten dat het wel heel druk zal zijn. Dat valt erg mee. We lopen rond en gaan over de pontjesbrug. Precies voor we aan de overkant zijn, vaart de brug opzij om er 3 schepen langs te laten. Grappig! We blijven staan en kunnen mooi zien hoe het werkt.Dan lopen we verder, bekijken wat winkeltjes met Delfts Blauw (haha) en kopen ergens mooie kaarten van vrolijke schilderijen die ik een keertje kan naschilderen. We zijn eigenlijk niet goed voorbereid want we hebben geen kaart mee en weten niet zo goed wat nu leuk is en waar we heen moeten. Ook is het bloedheet en staat er bijna geen wind waardoor we allebei wat oververhit zijn en lopen te zweten als otters.

We komen langs de Curacao letters en mooie gekleurde huizen, gaan wat drinken bij Douwe Egberts en besluiten dan om nog even met de auto bij Fort Nassau te kijken en dan maar terug te gaan naar het hotel. Dan komen we nog een keer terug voor een deel 2 van Willemstad als we weten waar we moeten zijn voor de andere hoogtepunten.

Fort Nassau is niet echt spannend maar je hebt er een uitzicht omdat het hoog ligt. Ook is het een restaurant maar daar gaan we niet naar binnen.

Om 13.30 uur zijn we dan weer “thuis” en eten we een klein hapje in het restaurant en daarna gaan we lekker met boekjes, handdoek etc. op onze luxe bedjes bij het kinderzwembad liggen. We hoeven niet te zwemmen en daar is het lekker rustig. Af en toe halen we wat te drinken of een smoothie bij de bar en vermaken ons daar tot het bijna weer etenstijd is. Tja, ik had al gewaarschuwd dat dit blog niet heel spannend zou worden. Relaxen was de bedoeling en dat doen we!


Tot morgen!!

En o ja, onze lawaaierige buren waren er alleen het weekend en zijn vertrokken dus het is weer heerlijk rustig met een lege kamer naast ons….

Renaissance shopping mall

Eén gedachte over “27 mei: Willemstad en relaxmiddag

  1. Fijn en relaxt!
    Klinkt heerlijk, wij lopen in 37 graden 18346 stappen en meer, dus ben ook aan zo’n relax vakantie toe!

    Blijf genieten en wij genieten mee van verhalen en foto’s!

    Xxx Bri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *