26 mei: Dag strand en een tochtje

Vannacht héérlijk geslapen, zowaar 8 uur gemaakt, dat gebeurt niet vaak.

Toch weer om iets over 8 aan het ontbijt in een rustig restaurant. Het is overigens overdekt maar verder gewoon open en de musjes en de gele suikerdiefjes zijn daar ook blij mee. Ze genieten van alle kruimeltjes. Een boterham, croissant en wat fruit later zijn we weer klaar en gaan we op weg naar een strand. We gaan eerst naar Santa Cruz. Ziet er mooi uit maar niet veel parasols en plek om te liggen. Dus maar door. Dan naar Playa Grandi, ook te druk, deze moeten we een andere keer doen want hier zitten schildpadden waar je mee kunt snorkelen.

Playa Kalki

Dan maar weer naar Grote Knip. Het is er uiteindelijk gezellig druk. Het is zondag en dan komt er veel lokale bevolking. Ze barbecueën en maken muziek. Ook doen ze zeskamp achtige spellen. Bijzonder vermakelijk om naar te kijken.

Bekertjes water doorgooien naar achteren

Het is vrij bewolkt en af en toe druppelt het wat maar eigenlijk is het wel erg lekker. We liggen heerlijk onder onze parasol. Na 3.5 uur nemen we afscheid van ons plekje en gaan we de auto weer in. Op de terugweg stoppen we bij wat andere strandjes en andere mooie plekken zoals St. Martha’s bay, Playa Lagun etc.

Playa Lagun
Sta. Martha’s Bay view
view onderweg
Ook bij het strand van Sta. Martha is er superblauwe zee

Het is uiteindelijk 15.30 voordat we weer bij onze lekkere schone kamer zijn. Dat niet hoeven koken, schoonmaken en opruimen is toch ook wel erg luxe!

We halen wat drinken bij de bar en zitten op ons terras, gaan douchen en Huub doet weer een dutje!!

We gaan wat vroeger eten vandaag want we hebben de lunch gemist en ik heb trek! Het smaakt allemaal weer lekker. We blijven nog even hangen in het restaurant met een drankje want het is er heerlijk met een windje en gezellige muziek.

Daarna nog een kopje thee en koffie en op de kamer doen we weer de foto’s en het verslag. Straks weer lekker Videoland kijken of wat lezen en weer slapen. Druk druk druk….hahaha

Dit is ons nummerbord, leuk met die huisjes eronder!

Tot morgen!!

4 gedachten over “26 mei: Dag strand en een tochtje

 1. Het klinkt alsof jullie het tempo van Curaçao al aardig gewend raken, hou dat vol!
  Hebben jullie ook al Kolibries gezien? Die zijn er ook…

  • Ja dat doen we goed he? Nee, wel de warawara, maisparkiet en de zwarte troepiaal en de musduif. (heb de namen moeten opzoeken hoor) Jij bent inmiddels jarig, gefeliciteerd!!! xxx

 2. Ziet er weer super uit! Wat een sfeertje hè daar!
  Wat doen jullie toch weer veel!
  Vervelend van die lawaaierige mensen naast jullie, fijn dat julie alweer langer slapen….ik werd net om 7 uur wakker, echt top!
  Blijf genieten!
  Bri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *