29 mei: Christoffelpark

Vandaag wat later aan het ontbijt en dan op naar het Nationale park van Curacao! Het gebied beslaat zo’n 30% van Curacao en is dus groot! Toegang is 25 ANG p.p. en we krijgen een kaart met 2 routes. 1 van 1,5 uur door het hogere gebied en 1 van 1 uur van lager gebied.

een blausana, mooi beest!
Weg naar de ChristoffelbergHet gaat af en toe flink steil omhoog en naar beneden. Af en toe zijn er viewpoints waar je uit kunt stappen, stukje lopen en genieten van het uitzicht. Het is echter bloedheet en we zweten ons al helemaal suf van de kleine stukjes buiten de auto. Nou hebben we in de auto airco maar daar moet je je ook niet teveel bij voorstellen, dat is nog steeds warm. Er zijn mooie punten en de tocht is best leuk maar v.w.b. parken zijn we in Amerika te verwend, dit is wel veel van hetzelfde; kaal met veel dooie bomen en zelfs de helft van de cactussen is verdroogd.
Derk heeft vorige week met Dylan de Christoffelberg (het hoge punt op de foto’s) beklommen. Die is heel hoog en echt klauteren. Hij zei dat hij op een gegeven moment dacht dat hij een tuigje, touwen en klimijzers nodig had. Zij hebben het wel vroeg ’s morgens gedaan maar het lijkt mij nog steeds een hel met deze temperaturen.
Ik had gehoopt veel vogels en reptielen te zien maar die vinden het hier ook te heet. De vogels dan, reptielen (allerlei soorten hagedissen) zien en vooral horen we wel.

Al met al hebben we hier toch 3 uur doorgebracht. Daarna zijn we zo klef en verhit dat we maar terug gaan naar het hotel. Even afkoelen in de airco. Dan lunchen en lekker op een bedje onder de parasol met een boekje en een drankje. Dat hebben wij wel verdiend! 🙂

Prachtige kale toestand
Hier stond een beetje wind nadat we een hoge trap hadden beklommen
Huub in een grot, hij had het licht gevonden!
Uitzicht vanaf de grot
Lekker steil
Ons autootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *