30 mei: Cas Abou en Willemstad

Ik ben steeds rond 6.00 uur wakker. Huub ligt hier in een lange coma, die presteert het om in de middag 2 uur te slapen en ’s nachts van 22.00 tot 8.00. Ik vind het knap! Hij rust in elk geval lekker uit….

Toch maar weer op tijd ontbijten en dan naar een strand redelijk dichtbij; Cas Abou. Voor het eerst een strand waar we toegang moeten betalen. Het is vandaag hemelvaartsdag en iedereen is vrij dus het is zo vroeg ook al druk. Om 9.30 uur liggen we er al en hebben nog net een schaduwplekje onder een palmboom. Hoe tropisch wil je het hebben?

Cas Abou
Zwaar leven….
Dit was mijn uitzicht

We liggen er heerlijk naar alle mensen te kijken en gaan af en toe wat snorkelen. Ook hier is het prachtig helder!

De tijd vliegt eigenlijk steeds op het strand. Tegen 13.00 uur gaan we toch maar weer naar ” huis”. We eten een boterham met tonijnsalade in het restaurant en gaan dan douchen en even relaxen.

Mooi visje

Rond 16.00 vertrekken we dan weer naar Willemstad. Op het stuk komen we zo alweer 8 zwerfhonden tegen…. 1 hond, echt zo’n schatje loopt steeds bij het restaurant rond en krijgt daar af en toe wat (mag eigenlijk niet). Ze is nog heel jong maar had flinke tepels, ik had al tegen Huub gezegd ” die heeft echt ergens een nestje liggen! ” En inderdaad, toen we wegreden zagen we haar met 2 jonge spelende pups….ach gossie!!

Maar goed, Willemstad….we reden naar de wijk Pietermaai. Vroeger een ghetto, nu een leuk wijkje met gezellige gekleurde huisjes. We heben er lekker rond gewandeld en een hoop foto’s gemaakt.

Daarna weer met de auto naar de Renaissance garage en daar weer over de pontjesbrug en het wijkje erachter op zoek naar een restaurantje. We zijn uiteindelijk gaan eten bij Iguana cafe aan het water met uitzicht op de brug en de ondergaande zon. Perfecte plek en tijd!
Eten was lekker en uitzicht geweldig. De brug ging weer open en een enorm schip voer voorbij. Ook was er live muziek. Echt supergezellig!

Eindelijk de soort agapornisjes op de foto kunnen zetten!
Zonsondergang vanaf de kade
Daar zaten we te eten aan het water
De verlichte brug!

Toen weer op het gemak terug naar de garage en terug naar het hotel. Onderweg stond Huub nog vol op de rem voor een jonge herder die ineens de weg overrende. Mijn hart zat in mijn keel! Die honden hier zouden er zo maar eens de reden kunnen zijn dat dit mijn laatste keer Curacao is….


Bij het hotel zijn we nog wat gaan drinken en een ijsje gaan eten. Dan weer de foto’s kijken en het blog schrijven en straks weer naar bed. Het was weer een heerlijke dag!!

4 gedachten over “30 mei: Cas Abou en Willemstad

  1. Wat een heerlijke dag weer!
    Fijn dat Huub zo lekker slaapt, G ook , mannen of de leeftijd?
    Ja, ook verhaal gisteren gelezen maar te moe en te veel pijn in schouder om te reageren…. natuurpark niet vergelijkbaar met de States idd……
    En honden in de tropen….. ja echt zielig!

  2. Wat heerlijk om jullie blog te lezen! Inmiddels hebben we meer dan genoeg redenen om nog een keer terug te gaan?
    Veel plezier nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *