26-8 Op naar Heidelberg

Het is zover, onze reis gaat beginnen!

De wekker was gezet om 6.00 uur maar eigenlijk was ik al wakker. Aangekleed, spullen in de auto en om 7.00 rijden we weg. Al voor 8.30 uur rijden we Duitsland in. Geen controle, niks, dus onze coronabewijzen blijven in de tas. Wel begint het te regenen. We hebben 1 file van 10 minuten en veel wegversmallingen maar verder gaat het goed. De andere kant (verkeer richting Nederland) heeft wel dramatisch veel file dus we zijn blij dat we daar niet staan. We ontbijten ergens op een terrasje, gelukkig is het weer droog.
Dan rijden we weer verder en wordt het heuvelachtiger en zonniger. That is what we like!

Rond 14.00 uur zijn we bij het hotel. Mooie ruime kamer/studio met balkon, keukentje en badkamer.

Boardinghotel Heidelberg

Na een uurtje relaxen gaan we naar het slot van Heidelberg op een heuvel. Het is er erg mooi met prachtige tuinen met beelden, uitzichten en uiteraard het slot!

Het slot

Daarna moeten we weer 8 trappen op, terug naar de auto en we rijden naar Heidelberg zelf, we vinden een plek in een parkeergarage van de universiteit midden in het centrum. Wat een leuke plaats is dit, prachtige panden in superschattige straten, mooie bruggen en uitzichten. Het is er gezellig druk, we lopen er een tijd rond, eten echt Duitse curryworsten met hele lekkere frietjes op een terras midden in de winkelstraat en daarna nog ergens binnen een lekkere ijscoupe. Hier wordt ons zowaar naar ons Coronabewijs gevraagd.

Morgen naar Garmisch Partenkirchen, onderweg valt er ook nog een hoop moois te zien maar er wordt het hele weekend veel regen verwacht…. We gaan het zien. Tot morgen!

3 gedachten over “26-8 Op naar Heidelberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *