31-8 Van Thun naar Baveno

In ons boerenappartement heb ik zo lekker geslapen, het bed was net een wolkje. Wel op tijd op want we hebben en vol schema vandaag. We nemen om 8.30 afscheid van supervriendelijke Mirjam en haar norsere man. We rijden in een half uur naar Blausee. Op het moment dat we er voor de deur staan, gaat het net open. Een meer met toegang, nou vooruit maar, het zal wel bijzonder zijn.
We zijn de eersten dus we kunnen er op ons gemak rondlopen en fotos maken, zonder andere mensen erop, dat is wel heel fijn. Het is inderdaad prachtig!
Je kunt de forellen er zien zwemmen. Er is ook en restaurant, speeltuin, bbq’s en een mooie rivier erachter.

De voorkant van de boerderij
De achterkant met onze auto
Tja Blausee, je begrijpt waarom

We wandelen er een uur en om 10.00 uur rijden we door naar Kandersteg waar we de kabelbaan nemen naar boven, waar je kunt wandelen naar de Oeschinensee. De wolken hangen erg laag, waardoor we al snel niks meer zien. We zitten trouwens (door Corona?) maar met zijn tweetjes in de gondel. Als we boven aankomen, is het bijzonder fris, we hebben gelukig allebei onze jas mee en aan.

De Oeshinensee, met zonniger weer is ie blauwer!

Op slechts 5 minuten afstand is de trein waar we met auto opgaan, als we aan komen rijden, betalen we 27 CHF en mogen meteen aansluiten. Echt grappig, dit hebben we nog nooit gedaan.

We gaan al snel weg en voor Huub is het heel gek om in de auto te zitten die rijdt, terwijl hij niet hoeft te sturen. We gaan al snel de tunnel in en dan is het echt donker. Na een kwartier zijn we dan in Goppenstein en rijden we de trein weer af. Volgens mij hadden we verder kunnen rijden naar ons adres in Italie, maar Waze (soort Tomtom) brengt ons na een half uur naar weer een trein! We zijn er helemaal door in verwarring maar we kopen maar een ticket. Dan moeten we wel 3 kwartier wachten maar no problem, het is inmiddels 24 graden en we kunnen gewoon rondlopen en staan vooraan in de rij en dus ook als eerste de trein op en weer af. Nu gaan we via Simplon naar Iselle in Italie.

Knappe koe he?
Vooraan in de rij wachten op de trein
Op de trein

In Italie mogen we na 20 minuten trein ook weer gewoon door bij de douane en dan is het nog zo’n 3 kwartier rijden naar ons appartement in Baveno aan het Lago Maggiore. Al met al heeft Huub niet veel hoeven rijden vandaag, haha!
We hadden al een whatsappberichtje van Isabella met de vraag hoe laat we er ongeveer zouden zijn en een half uur voor aankomst moesten we dan nog een berichtje sturen.
De omgeving is prachtig! Om 15.30 uur is het nog 26 graden! Vanmorgen zat ik nog te kleumen met jas op de berg….
We zitten op de 2e verdieping en het uitzicht is prachtig. Ook Isabella is weer erg vriendelijk en spreekt redelijk engels. Ik dacht dat ze in hetzelfde gebouw woonde maar ze beheert het schijnbaar alleen.

Het uitzicht van het balkon, zie de lago?

De keuken is trouwens ook heel mooi en heel nieuw! Die ontbreekt op de foto’s, zie ik.
Als we een aantal dingen hebben uitgepakt, opgeruimd en wat hebben gedronken, gaan we boodschappen doen. We rijden naar een Ipercoop, een hele grote supermarkt. We kopen er eten voor vandaag en morgen, ze hebben ook kant en klare gegrilde kip en soort aardappelkoroketjes. Die nemen we mee en eten we ’s avonds met roerbakgroenten. We eten heerlijk op ons balkon met mooi uitzicht.

Het was een mooie dag, maar wel een lange. Nu blijven we hier 3 nachten en gaan we wat meer relaxen. Morgen maar eens uitslapen en dan de omgeving verkennen. Tot morgen maar weer! Ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *