30-8 Van Weggis naar Thun

Lieve vrienden en familie, bedankt voor jullie duimen en gebeden, het heeft geholpen!

Vanmorgen was het nog best bewolkt toen we rond 8.00 uur uitcheckten. Ontbijt in het hotel was 18 CHF, zo’n 16 euro p.p. Ik vind ontbijtjes in hotels lekker maar dat is wat overdreven. Maar aan de overkant is een Migros met een backerei waar je kunt ontbijten. Nu hebben we met zijn tweeën ontbeten voor 16 CHF. Mede door de thee en koffie die duur was, maar toch nog veel goedkoper dan in het hotel.

Om 8.40 uur rijden we ook daar weg. We maken een omweggetje om langs het Vierwaldstattenmeer te blijven rijden. De uitzichten zijn prachtig en het wordt steeds zonniger.

Grisnau

Daarna hebben we twee tussenpunten bij het Lungernmeer waar we even stoppen. De kleur van het water is net niet echt, zo prachtig!!

laag punt
En van een hoog uitzichtpunt, mooi he?

Dan rijden we langs de Brienersee, ook allemaal zo mooi en via Interlaken rijden we naar Lauterbrunnen. Dit is een toeristische plek, mede omdat er in dit dal 72 watervallen zijn. Ook is het een superschattig plaatsje!

Brienersee
Op de Jungfrau ligt nog schnee!!
Lauterbrunnen
Lauterbrunnen
Lauterbrunnen met een van de vele watervallen.

We rijden er eerst rond om er daarna nog een uurtje te wandelen. Heerlijk in de zon, zonder jas en paraplu, wat fantastisch! Dan gaan we richting onze overnachtingsplek. Langs de Thunersee, ook weer allemaal ohh en ahhh richting Steffisburg, naast Thun.

Bij de boer

Daar slapen we in een mini appartementje met eigen ingang bij de boer. We worden hartelijk ontvangen ook al zijn we eigenlijk te vroeg. Het ruikt er naar koeien en dat klopt want daar lopen er veel van. Ook zijn er een hond en kat die geknuffeld moeten worden. We zitten op het terrasje met koffie en thee en gaan even een uurtje liggen. Na vijven gaan we dan richting Thun om te kijken en wat te eten.

Het slot van Thun

Het is ook weer een heel gezellig plaatsje, we lopen er een uurtje, gaan weer 200 treden op en af en gaan uiteindelijk buiten op een groot terras op de gezellige Muhleplatz eten.

Daarna rijden we nog naar het water voor een foto en op de terugweg naar de boerderij gaan we naar een hoog landelijk punt voor een zonsondergang!

Thunersee met zon en een donkere lucht
prachtig he?

Op de kamer ben ik weer een tijd bezig met de foto’s en het blog. Wat een fijne dag was het vandaag! Geen spatje regen gezien.

Morgen gaan we naar Italië, ook zin in, tot daar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *