4-9 Dag Sirmione en omgeving

We slapen voor ons doen uit en doen een beetje rustig aan, douchen, haar wassen, broodjes halen en ontbijten. Het is hier een stuk stiller dan ons vorige huis. Dan gaan we op weg naar Sirmione omdat we nog een groot deel niet gezien hebben.
Sirmione is trouwens een schiereiland in het Gardameer. Het loopt zeg maar omhoog in een punt. Ons huis is laag in de punt, het kasteel halverwege en daarachter is nog park en een soort strand. We staan in een megafile richting kasteel, staan bijna stil en alle parkeerterreinen zijn vol. Tja zaterdag 11.00 uur in Sirmione is misschien net zo erg als Scheveningen op de eerste dag dat het mooi weer is.

Oke, dat wordt het niet. Dan gaan we ergens anders heen. We zetten koers richting Peschiera, dat moet ook leuk zijn. Goed volgende file die muurvast zit. Inmiddels zijn we een uur verder en nog nergens.
Dan proberen we Bardolino, als we daar ook niet kunnen parkeren, gaan we terug naar huis en daar lopen. Waze stuurt ons via een aparte route maar we komen op een parkeerterrein waar nog een plekje voor ons over is. Het apparaat accepteert echter geen cards en alleen cash en met de 2 euro’s die we nog hebben mogen we er een uur staan. Hmm, nou rennen dan maar. We lopen er langs een gezellige boulevard met leuke kraampjes van/met schilders, we gaan in een reuzerad (jaja, wij durven wat!)en lopen tot het eind. Dan kunnen we even 5 minuten zitten en moeten dan weer terug naar de auto.

Dan gaan we weer richting ons appartement, het is 29 graden en waarom weten we niet maar we zijn allebei echt doodmoe. We eten nog een broodje en gaan even een uurtje liggen en storten ook allebei ruim een uur in slaap. Niks voor mij om overdag te slapen maar ik knap er wat van op.
Ik app wat met Derk die het ook naar zijn zin heeft met Elles en dan gaan we weer proberen om naar Sirmione te komen. Het is nog steeds heel druk maar deze keer vinden we een plek en lopen we er een paar uur rond.

En eindigen weer met een mooie zonsondergang!

Om 21.30 uur zijn we dan weer ” thuis” , schrijf ik weer het blog en laadt de foto’s in, we drinken thee en 3 glazen cola want we hebben megadorst en het is weer tegen elven als we naar bed gaan.
Morgen staan we om 7.00 uur op en moeten we alle troep weer verzamelen en inpakken, vaatwasser uitruimen etc. en dan gaan we naar Venetië! Slechte planning op zondag maar ja, je bent altijd ergens in een weekend. We gaan het zien. We slapen in een hotel in Mestre en hopelijk kunnen we daar morgen al vroeg de auto in de garage zetten en met de trein in 15 minuten naar Venetië.
Het kan zijn dat ik morgen daarna te moe ben voor het blog, dan komt dat dus een dag later!
Welterusten en tot morgen!!

2 gedachten over “4-9 Dag Sirmione en omgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *