14-9 Sunrise, Bormes en strand

Ik werd om 6.30 uur wakker en dacht om 6.50 uur, hoe bewolkt is het vandaag? Ik deed mijn kleine raampje open (voor de schuifdeur zit een rolluik) en zag wolken maar ook een hele mooie roze lucht. Dus sprong ik mijn bed uit, snel iets aangetrokken, plens water in mijn gezicht en naar buiten!

Ik liep naar de heuvel, in de hoop daar het mooiste zicht te hebben. Ik zag de zon opkomen en weer meteen verdwijnen achter de wolken. Het licht bleef echter prachtig! Ik heb er wat rondgelopen en op een bankje gezeten en 40x bonjour gezegd tegen iedereen die langskwam. Overdag zegt nooit iemand wat maar zo vroeg ’s morgens zegt iedereen elkaar gedag, erg grappig. Wat ik ook bijzonder vind, is dat als mensen mij met mijn fototoestel zien, ze kijken naar wat ik zie en dan ook even blijven staan kijken en soms een foto maken.

Toen de zon echt niet meer te zien was, ben ik nog naar het haventje gelopen en heb daarna Huub gebeld of hij al brood gehaald had. Dat was niet het geval en ik kwam er bijna langs, dus maar meteen croissants, chocolatines en een restaurant (is een groot stokbrood) gekocht.

Om 8.30 uur zaten we buiten aan het ontbijt.

Omdat het zo bewolkt was, zijn we naar Bormes les Mimosas gegaan en hebben daar een beetje rondgesjouwd. Hoop steile maar mooie straatjes!

Na Bormes zijn we nog een eind langs wat kustplaatsjes gereden en onderweg wat foto’s gemaakt.

Nog wat boodschappen gedaan bij de Intermarche en om 13.30 uur weer terug. Geluncht op het terras en het was al heel wat zonniger geworden. Dus toch nog maar even naar het strand. Het was er heel rustig toen we kwamen maar flink druk toen we 2 uur later vertrokken. Er lag een man met een schoen op zijn borst. Zo raar, ik dacht dat hij bang was weg te waaien. Huub dacht ook van alles maar we weten het niet….😁

Rond 18.00 zijn we naar le Lavandou gegaan, deze keer met de auto. We konden de auto kwijt voor 1,20 tot morgen 9.15 uur. Geen idee of dat een foutje was maar we vonden het prima!

Leuk, gewandeld en om 19.00 uur naar Le Favouille gelopen om te eten. Derk en Elles waren hier enthousiast over toen zij hier 2 weken geleden waren. Het was inderdaad een gezellige plek en we hebben er lekker gegeten!

Het duurde wel lang voor we mochten afrekenen. We hebben ook vastgesteld dat het personeel in Italië wel echt vriendelijker is dan in Frankrijk. Ook zijn de restaurants en supermarkten er goedkoper. We waren anti-Italie maar we zijn aan het bijdraaien, dat merken jullie! 😁

Na het eten hebben we nog even rondgelopen en pas rond 22.00 uur waren we weer terug. Voordat ik dan alle foto’s van het fototoestel op mijn mobiel heb, heb uitgezocht en weer heb upgeload naar het blog, ben je alweer ruim een uur verder. En dan heb ik nog niks geschreven.

Om 23.30 was ik zo moe, dat ik ben gaan slapen. Geen tv vandaag.

Morgen gaan we door naar La Ciotat. Slechts iets van 100 km verder dan Le Lavandou maar weer heel anders en we zijn nooit in dat stuk geweest, ik ben benieuwd!!

A demain!😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *