13-9 Dagje relaxen

Gisterenavond wilden we eten bij de Provencale, maar die was wegens omstandigheden gesloten. Toen maar naar le Marakech gegaan, die ernaast zit. Dat is een Marokkaans restaurant met tajines, coucous e.d. Was ook erg lekker! Nog een Frans ijsje geprobeerd, ook lekker maar Italiaans is echt beter!

Daarvoor nog soort citroenafweermiddel tegen muggen gekocht en mijn blote delen ermee ingesmeerd. Ik rook net als een heel citroenfrisse toilet. Nu ben ik daar inderdaad niet gebeten maar natuurlijk wel in mijn knie en elleboog door mijn kleren heen.? Zucht…

Maar de avond was gezellig, nog een beetje gewandeld en thuis nog een aflevering via de Chromecast gekeken(lekker dat dat overal lukt, hoewel ik niet aan lezen toekom zo).

Toen fantastisch geslapen met airco en zonder beestjes! En om 7.30 werd ik wakker en dacht ik “zou je hier eigenlijk een zonsopgang kunnen zien”?

Ja dus!!

Sunrise!

Om 8.30 uur is Huub boodschappen gaan doen bij de Carrefour en lekker ontbijtbroodjes gaan halen en na het ontbijt moesten we het hele eind weer naar het strand lopen. Het is weer prachtig weer vandaag, 28 graden en af en toe een wolkje. Bijna geen wind dus we moesten vaak in de zee dippen om even af te koelen. Er waren klassen leerlingen die roei- en zeilles kregen, allemaal van die kleine bootjes, was leuk om te zien. Verder weer thuis gedoucht, geluncht en relaxed. Net vakantie!!

Dan besluiten we om te gaan lopen naar Le Lavandou, de plaats hiernaast. Je kunt over een houten soort boardwalk en later langs een boulevard daar helemaal naartoe lopen. Het is nog steeds 27 graden en we moeten over een heuvel en ik zweet me suf. Onderweg maak ik wat foto’s van de haven waar we langs komen en alle plekjes waar we vroeger met de jongens zijn geweest. Er zijn hier veel fijne herinneringen.

Als we dan bij Lavandou aankomen, zeg ik tegen Huub “heb jij eigenlijk je mobiel bij je”? “Nee”, zegt hij, “daar had ik geen zin in en heb ik toch niet nodig”. Zucht, gisteren moesten we nog onze coronaapp laten zien bij het restaurant, zoals overal in Frankrijk. 2 seconden en dan mag je gaan zitten. Toen zeiden we nog dat het geen probleem is dat je alleen altijd je mobiel bij je moet hebben….

Kortom, we hebben een half uur gelopen en konden weer een half uur terug zonder eten…

Visjes, mosselen, garnalen, groenten, aardappelen en een ei met een hele lekkere knoflooksaus.

Voor morgen was slecht weer voorspeld maar dat is inmiddels alweer wat bijgesteld, hopelijk klopt het, we gaan het zien morgen. Alweer de laatste dag hier, eigenlijk wel jammer want het blijft een heerlijke plek!

Tot morgen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *