17-9 Park Mugel en strand

Vanmorgen was ik weer op tijd voor een zonsopkomst. Het belooft een mooie dag te worden. De wind is gaan liggen en de zee ligt er kalmpjes bij.

Huub en ik zouden nog naar park Mugel gaan en naar de calanque (kloof) hier. Morgen is het weekend en is het er vast druk ‘en er hangt weer het nodige klim- en wandelwerk aan vast, dus we kunnen het ook maar het beste in de ochtend doen.

Zo komt het dat we om 8.45 uur al bij het park staan. Wat echter heel irritant is in Frankrijk, is de slechte ⁹bewegwijzering en in parken vind je helemaal niks. We proberen met Google maps te vinden waar we heen willen. We sjouwen een enorme berg op die zo steil is dat er touwen naast het pad en de trappen hangen om je aan vast te houden. Echt honderden meters omhoog. Ik hijg als een paard en we moeten af en toe even op adem komen. Ik denk dat ik door moet zetten en het uitzicht straks vast prachtig is!!

Komen we boven…valt het toch tegen!! Wat, ben ik hiervoor naar boven geklommen??? Ik was er echt sjaggerijnig van. Er waren er meer die hijgend boven kwamen, die waren vast ook niet blij. Uiteindelijk hebben we nog een tijdje in het park rond gesjouwd maar de calanque hebben we niet gezien en ik had ook geen puf meer om daar nog weer naartoe te klimmen…

Strand bij de ingang

We besluiten de auto te pakken en we rijden naar het plaatsje hiernaast, St Cyr sur Mer, 10 minuten weg. We vinden een parkeerplek aan een mooi strand. Het waait er wel maar eigenlijk is het juist wel lekker.

Na ruim 2 uur rijden we weer naar het appartement, gaan douchen, lezen, etc.

Om 19.00 uur gaan we eten bij Zenith bij het terras waar we de hele dag uitzicht op hebben en dat ook onder ons zit. Het smaakt goed en we hebben mooi zicht op weer een zonsondergang.

Het was weer een mooie, volle dag vandaag. Morgen de laatste hele dag hier, we hebben nog niet veel van Ciotat zelf gezien, dat gaan we morgen maar eens doen. Tot dan!😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *