18-9 Les calanques

Vandaag weer bijtijds op, echt een uitslaapvakantie is het niet. Maar over het algemeen slaap ik wel beter dan thuis.

Na een ontbijt gaan we naar het oude centrum en kopen 2 kaartjes voor de boot langs de calanques (kloven) tussen La Ciotat en Marseille. De boot vertrekt om 10.30 uur en we hebben nog een uur om in het stadje zelf te kijken.

Het is om 10.00 uur al 30 graden en er staat vrijwel geen wind. We zijn blij dat we zo op een boot mogen! Als we het wel hebben gezien, gaan we in de schaduw zitten op de trap bij de kerk hierboven.

Om 10.10 wordt het druk bij de boot en gaan we er ook maar staan, in de hoop dat we nog een plekje buiten hebben. Dat lukt gelukkig net. De ramen zijn getint en anders worden alle foto’s zo gek van kleur.

We zitten helemaal achterin buiten onder een dakje, dus niet vol in de zon. De boottocht duurt 2,5 uur en onderweg raken we de tel en de namen een beetje kwijt maar het kan jullie waarschijnlijk toch niet schelen dus zoek ik het ook niet op. Haha!

Hieronder veeeel foto’s van onderweg.

Om 13.00 staan we dan weer aan wal en ik moet nodig plassen. We gaan bij een restaurantje zitten, bestellen een crêpe en kunnen mooi even naar het toilet.

Morgen vertrekken we hier weer en gaan we richting noorden, Clermont Ferrand of Ennezat heet het plaatsje waar we overnachten. Puur een tussenstop voor we de dag erna naar Parijs gaan.

We zullen de kust en de temperatuur vast nog gaan missen!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *