21 November: Van Savannah via Ichetucknee Springs naar Alachua

Vandaag zaten wij om 8.00 uur aan het eenvoudige ontbijt in het hotel maar waren we pas om 9.00 uur weg omdat Huub zijn zonnebril zoek was. We hebben gezocht in de auto, in alle tassen, de kamer uitgemest maar niks. Ik vond wel een jas die niet van ons was. Bij het uitchecken gaf ik de jas af en vroeg of er heel toevallig een RayBan zonnebril was gevonden en zowaar. Het was waarschijnlijk voor het hotel van zijn hoofd gegleden. Huub was weer helemaal blij en we konden eindelijk op weg, weer richting Florida. We vertrokken met half bewolkt weer en 10 gaden en onderweg werd het steeds zonniger en warmer.

De route van vandaag

De eerste 2 uur was via de grote weg, het was niet druk maar een beetje saai was het wel. Het laatste uur was meer platteland langs dorpjes met huisjes, boerderijen en koeien etc. Leuker dus, met ook wat te zien Onderweg hebben we bij een visitor center van Florida langs de I95 even geplast, folders gehaald en ook meteen een Sunpass mini gekocht.

Dat is voor de tolwegen in Florida. Normaal betaal je dat achteraf aan de autoverhuurder maar elke dag dat je het gebruikt, betaal je buiten de echte kosten, ook $5.00 kosten aan Herz. Dit ding kost $5.35 en dan betaal je gewoon zelf de kosten en heb je het er in1 dag al uit.

Rond 13.00 uur zijn we in Ichetucknee Springs park. Je moet zelf $6.00 in een envelopje doen en in een busje gooien. Van Monique van het forum had ik deze tip met ook de wandelingen en info erbij gekregen en dat was maar goed ook want de beloofde plattegronden in het park waren nergens te vinden. We hebben 2 trails gelopen en nog op een bankje een banaan en een cakeje gegeten die we bij het ontbijt hadden meegenomen.

helder water

Het was er heerlijk rustig, bij the blue hole en tijdens het wandelen waren we de enigen. Alleen bij een plek waar je mocht zwemmen waren wat kinderen in het water. Hier was het trouwens inmiddels 22 graden en liep ik te puffen met alleen een shirtje aan.(en natuurlijk een broek ;-))

een waarschuwing voor gators, ik heb ze niet gezien
De turtles ligen lekker in de zon

Overigens heb ik duidelijk niet mijn grote Canon camera mee maar alleen de kleine Lumix. Wel met zoom maar heel scherp wordt het niet zoals jullie zien. Maar goed, de schildpadden zie je. Er lopen ook veel eekhoorntjes en deze zien er echt weer anders uit dan die we eerder hebben gezien. Donkerder, groter en met een minder grote staart.

Onderweg heb ik ook wel 10 dode wasbeertje en 4 dode herten gezien langs de weg. Zo zonde!
Maar goed, we hebben ruim 2 uur in dit park gelopen en gaan dan maar weer op pad. Er is nog een park in de buurt, het Gilchrist Blue springs park. Ik heb alleen een plaatsnaam en geen adres. Tomtom kent het niet en in en bij het dorp komen we ook geen bordjes tegen van dit park. Nou, dat willen ze dan zeker geheim houden. Helaas!

Dan maar naar het hotel, waar we om 16.00 uur aankomen. Een Holiday Inn dit keer. Het is een mooi en modern hotel. Op de kamer tuigt Huub de laptop weer op en bekijk ik welke foto’s ik erbij wil gebruiken en maak vast een begin met het verhaal.
Om 17.45 uur gaan we naar El Patio, een Mexicaans restaurant hier vlakbij. Deze heeft erg goede reviews en Mexicaans is iets wat we niet vaak eten, dus is het wel leuk om eens te proberen. Ze zijn er vriendelijk en we krijgen vast een bak warme nachos met saus en bestellen een Fajitaschotel voor 2. Het is echt weer superlekker.

Lekkah!

Na het eten maak ik het verhaal af en hangen we nog wat op bed, kijken naar de grote tv en zitten wat op onze mobieltjes.
Het was meer een mooie dag. Het is pas de 5e hele dag hier en het voelt alsof we er al veel langer zijn. Morgen gaan we naar het appartement in Bradenton, vlakbij Anna Maria island, een van de mooiste plekken in Florida (vind ik). De voorspellingen voor morgen in heel Florida zijn niet best, er zou aardig wat regen moeten vallen, vooral aan de andere kust, dus hopelijk valt het bij ons mee. We waren onderweg nog wat tussenstops van plan maar met regen zijn die toch minder uitnodigend. De rest van de week wordt het weer beter gelukkig. We zien het morgen wel. Tot dan weer! xx

2 gedachten over “21 November: Van Savannah via Ichetucknee Springs naar Alachua

    • Haha, ja he? Dat heeft je vader hier de hele dag maar het is ook allemaal erg lekker. Het is jammer dat we niet met de auto zijn, dan hadden we een hoop lekkere dingen mee kunnen nemen.

      Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *