21 mei: Cagliari en zon in de tuin!

De harde bedden beginnen toch effect op mijn rug te hebben. Ik heb vannacht nog wat geprobeerd met een matras van een 1 persoonsbed op mijn matras maar dan lag ik echt in een kuil. Na 2 uur heb ik die er weer af gesleept.

Afijn verder gelukkig toch wel weer redelijk geslapen en na het ontbijt ziet het er buiten wat vrolijker uit. De zee is wel nog steeds wild en wil het trapje opkomen de tuin in.

We besluiten om naar Cagliari te gaan, de hoofdstad van Sardinië. Ik zoek op waar we het beste kunnen parkeren en in een half uur rijden we erheen via een weg met aan de ene kant zee en andere kant water met honderden flamingo’s.

We parkeren bij Metropark, naast het station, tussen het centrum en de haven. We zoeken even waar we heen moeten en natuurlijk moeten we weer als berggeiten helemaal naar boven klimmen. Ik word hier bijna sportief. Het is een hele oude stad met grote oude gebouwen. Het is best warm, we lopen uiteindelijk in alleen ons shirt en ons vest omgeknoopt.

Op een terrasje helemaal boven, nemen we weer een klein ijsje met 2 bolletjes en wat te drinken. Dan lopen we langs wat iconische gebouwen weer de berg af. Het Bastione di Saint Remy is het mooist maar ook de straatjes met de oude gekleurde huizen zijn prachtig.

We sjouwen hier uiteindelijk 2,5 uur rond en vinden onderweg een lift naar beneden. O, ja, waar was die op de heenweg naar boven? We krijgen ook nog een klein buitje op ons hoofd.

Bij het station vinden we een toilet en daarna betalen we 3,60 voor het parkeren midden in het centrum. Netjes. Op de terugweg rijden we even via het centrum van Pula, ook dat ziet er gezellig uit. Ik heb echter inmiddels een open blaar op mijn hiel dus ik vind het mooi geweest voor vandaag.

Het straatje naar het wijkje van ons appartement uit de auto

Om 15.30 zijn we dan terug in het appartement waar het op het terras in de schaduw nog fris is maar op een ligbed in het gras in de zon is het heerlijk. Daar lig ik uiteindelijk tot een uur of 5 lekker een boekje te lezen.

Rond 19.15 uur gaan we dan weer naar Pula naar een ristorante pizzeria. Na een blik op de kaart gaan we toch maar eens voor een pizza, de 2e deze vakantie en ze hebben ook weer verse tiramisu. Best kleine bakjes dus dan mag het.🤪

Rond 21.00 uur zijn weer “thuis”, drinken we koffie en thee, kijken tv en zo is er weer een mooie dag ten einde.

Morgen de laatste hele dag hier..Hopelijk is het weer redelijk weer en kunnen we nog een beetje van onze tuin aan zee genieten..Tot morgen weer!😘

3 gedachten over “21 mei: Cagliari en zon in de tuin!

  1. ‘Als berggeiten’ haha 😉 Toch is die woeste zee wel heel mooi hoor, ook al snap ik dat je liever een zonnetje hebt. Gelukkig kwam ‘ie nog even achter de wolken vandaan voor je!

  2. Ja, zo’n zee is best ontspannend om naar te kijken. Gelukkig is het vandaag een heerlijke dag.😁🌞
    Jullie veel plezier in Istanbul met hopelijk mooi weer!!🍀🌞✌️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *