20 mei: Relaxen, ritje, wandeling, boodschappen

We zijn allebei weer om 6.00 uur wakker. Het klinkt alsof het heel hard waait. Ik ga buiten kijken en wow, er zijn golven en ze klotsen onze achtertuin in, wat een geweld. Hopelijk spoelt de tuin of erger nog, het huis niet zo weg. Zei ik gisteren nog ” bijzonder je tuin zo aan zo’n rustige zee” …

Ik sta even te kijken en maak wat foto’s en ga toch mijn bed maar weer in. Van slapen komt het echter niet meer.

Met dit weer hebben we geen haast dus relaxen we eigenlijk de hele ochtend. Ontbijten met yoghurt, douchen, haar wassen en drogen, een wasje gedaan in de hoop dat het buiten droogt een dezer dagen en verder een beetje in een tijdschrift of op mijn telefoon.

Na de lunch is het wat lichter en droog en gaan we een tochtje maken, naar wat verder in het zuiden, Tueredda beach en omgeving. De route is heel mooi door de groene bergen, met fraaie uitzichten weer. Bij de meeste stranden valt er echter niet te komen als je niet over nare bobbelige steen of zandweggetjes wilt rijden. Huub wordt een beetje chagrijnig van het steeds keren op smalle weggetjes. Hij wil ook alleen naar een strand als je er kunt gaan liggen in de zon of er ijs kunt eten en dat kan hier allebei niet.😉 Ik krijg hem toch zover om nog even ergens te kijken waar flamingo’s moeten zitten. Die zitten er inderdaad maar wel heel ver weg. Met mijn kleine zoomcameraatje kom ik een eind maar mooi is het niet.

We lopen langs brak water over een lange houten vlonder richting strand en eenmaal op het strand vliegt er weer een tros flamingo’s voorbij en deze keer lukt de foto iets beter. Met een goede camera en 600mm lens was hij vast heel mooi geweest maar helaas heb ik mijn canon niet mee én heb ik niet zo’n zoomlens..

Dan rijden we de 30 km weer terug en gaan we in Pula weer even een paar boodschappen halen. Morgen gaan we hier in de buurt maar weer een restaurantje zoeken. Inmiddels regent het weer en flink en gaan we maar weer op ons overdekte terrasje zitten om naar de golven te kijken. Het gekke is (vind ik) dat het vandaag minder koud aanvoelt en het ondanks de grote golven niet hard waait.

In de avond koken we weer zelf een gezonde maaltijd en maken we ( lees ik) het blog en de foto’s en kijken we videoland op de tv.

Morgen en overmorgen zijn nog steeds slecht qua weersvoorspelling dus we zien wel wat we nog gaan doen. We vermaken ons nog steeds goed hoor maar feit blijft dat een huis aan zee mij geweldig leek met mooi weer. Het heeft nog steeds een fantastisch uitzicht maar zonder zon is toch anders dan ik gehoopt had.😵‍💫😁 Ach, gelukkig zitten we niet in een tent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *