30 mei: Vanuit Nin naar eiland Pac en strand

Vannacht echt superlekker geslapen! Ik slaap niet vaak lekker maar dit was een topnacht na alle frisse lucht en zon van gisteren. We doen eens een keer rustig aan, ontbijten met een yoghurtje met fruit en thee en besluiten naar het strand te gaan omdat het prachtig weer is en het vanmiddag bewolkt gaat zijn. Nou zei Guylaine (de eigenaresse) al tegen ons dat er vaak in de weersvoorspelling staat dat er bewolking of regen komt maar dat daar nooit veel van klopt, dus we gaan het zien.

Op het strand is het heerlijk, nog niet te druk en weinig wind dus we liggen er heerlijk van 11.00 tot 12.30 uur. Dan thuis even afspoelen en eigenlijk moeten we boodschappen doen maar we besluiten eerst op Pag te kijken; Het eiland Pag staat bekend om het bijzondere rotslandschap en de prachtige stranden. Het uitgestrekte, kale maanlandschap met hier en daar wat struiken en olijfbomen, de schapenweides met stenen muurtjes en de knalblauwe Adriatische zee op de achtergrond maken dit eiland tot een fijne, fotogenieke vakantiebestemming.

Het is toch nog 45 minuten rijden omdat het over kleine slechte weggetjes gaat. Het is er best leuk maar Huub had op meer maan gehoopt en vindt het een beetje tegenvallen, al heeft het zeker kale rotsen en mooie punten. Het centrum vinden we niet echt spannend maar we vinden een plek waar we op een bankje, aan het superheldere water kunnen zitten. Inmiddels hebben we ook weer trek en er zit een lekker bakkertje waar we een hartig broodje kopen en later nog bij de ijssalon een ijsje, die met 1,00 per bolletje ijs de goedkoopste is die ik in tijden gezien heb. Het is nog lekker ook! We maken daar en op de terugweg op wat uitzichtpunten nog wat foto’s en gaan dan op weg naar de supermarkt in Nin. Rond 16.00 uur staan we bij de supermarkt maar helaas; dicht! We rijden er langs nog een paar maar ze zijn allemaal vroeg gesloten op deze feestdag. Daar hadden we eerder aan moeten denken. Nu hebben we niks te eten vanavond en ook geen ontbijt…. We gaan toch maar terug en hopen dat de soort snackbar bij het strand nog open is straks. We gaan lekker op bed liggen met onze telefoons. Rond 18.30 uur haalt Huub wat bij de snackbar die gelukkig nog wat heeft en dat eten we op ons terras op en genieten van ons prachtige uitzicht. De zee is bijna glad vandaag. Ook was het gewoon de hele dag mooi weer maar ’s avonds als we in bed liggen, hoor ik het zachtjes regenen…

Overigens zijn ze al sinds gisteren bezig om de tegelvloer te vervangen bij het balkon naast ons (dat een beetje uitsteekt en we ook kunnen zien). Gelukkig hebben we het gehak van het verwijderen gemist maar ook het glad stuken duurt erg lang en is een irritant schrapend geluid. Gelukkig zijn we steeds veel weg. 🙂

Na het eten schrijf ik het blog op de laptop en gaan we lekker op de bank hangen met wat koffie en thee. Morgen weer de laatste dag hier. We kijken morgen even naar het weer en bepalen dan wat we eens zullen gaan doen.

Tot morgen weer lieve volgers!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *