29 mei: Vanuit Nin naar Krka park, Sibenik en het strand

We hebben bedacht om maar bijtijds op te staan vandaag en om naar Krka te gaan omdat het morgen een Nationale feestdag is in Kroatië en het dan waarschijnlijk drukker is. Voor vrijdag zijn de weersvooruitzichten weer iets minder. Dus om 8.45 uur, na een yoghurtje met kiwi, gaan we op weg. Het is een uur en 10 minuten rijden. Er zijn 2 grote ingangen bij verschillende dorpjes, een met een boottocht, die ons eigenlijk leuker lijkt, maar de boot vertrekt elk heel uur en we zijn bang dat we 10.00 uur net niet halen. Dus maar de andere ingang waar je vanaf de parkeerplaats met de bus naar het park wordt gebracht. Het gaat allemaal soepel en we kopen 2 kaartjes a 20,00. Voor een woensdag in mei, vind ik het best druk maar Google zegt dat het heel rustig is. We lopen over houten vlonderpaden door het park. Eigenlijk kun je elke 2 meter wel stoppen om foto’s te maken, zo mooi is het! Het water is zo helder dat je de vissen ziet zwemmen. Ook zijn er heel veel mooie vlinders en horen we veel kikkers maar we zien ze niet. Volgens Huub zijn het verstopte geluidsboxjes. Het is een wandeling die hoog begint en waar je steeds meer daalt zodat je de grootste waterval van alle hoogtes kunt bekijken en fotograferen. De Skradinski buk is met een breedte van 100 meter en een lengte van 400 meter de grootste kalkstenen waterval van heel Europa. 

Gelukkig zijn er toiletten in het park want met al dat watergekletter moet je wel plassen. Het is rond de 26 graden en we dalen van trappen af maar moeten die helaas later ook weer allemaal omhoog. Mijn hoofd is zo rood als een tomaat en af en toe moet ik even uithijgen voor de volgende 40 treden weer moeten worden genomen. Maar het is het zeker waard! Ik maak mega veel foto’s en filmpjes. Met mijn camera, maar omdat ik ‘m niet meer vertrouw ook maar met mijn Samsung S21. We lopen uiteindelijk ruim 2 uur in het park en gaan dan weer naar de auto. Je kunt met hetzelfde toegangsbewijs nog naar een andere waterval waar je weer een half uur voor moet rijden maar ik las ergens dat je daar 800 treden moet lopen en ik ben er wel klaar mee voor vandaag.

Dus we gaan door naar Sibenik, een plaats vlakbij het park. Het is een leuk stadje (met weer veel trappen!🙄) en we besluiten daar op een terrasje lekker uitgebreid warm te gaan lunchen. De broodjes die we gisteren voor de lunch van vandaag hadden gekocht, schuiven we dan wel door naar vanavond. Goed plan, want het smaakt erg goed en ook de bediening is heel vriendelijk. We lopen er nog wat rond en gaan dan weer terug naar ons appartement.

Het weer is nog steeds heerlijk dus we trekken onze badkleding aan en liggen 15 minuten later, om 16.00 uur in de zee die echt heel warm is. (piswarm volgens Huub)
Tegen zessen zijn we dan weer ’thuis’ en gaan we douchen, eten, foto’s uitzoeken en het blog schrijven.

Rond zonsondergang ga ik weer even naar buiten en loop daar even rond bij het strand hiervoor. Er zit ook een foto bij vanaf het strand naar ons appartement. Wij zitten op de bovenste verdieping. Dat roze ding lag op het strand. Wat is het?

Tjonge, er zijn dagen in Nederland waarop we bijna niks doen. Vandaag was duidelijk niet zo’n dag. 🙂

De komende 2 dagen zitten we ook nog hier en doen we wat minder op een dag hoor! Tot morgen maar weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *