28 mei: Van Triëst naar Nin, Kroatië

Vandaag is mijn schoonzus, Mariël jarig, gefeliciteerd!🎉

De wekker staat om 7.30 uur maar ik ben al om 6.00 uur wakker. De helft van mijn blog van gisteren is weg en die typ ik opnieuw. Om 7.30 uur staan we dan op en 1 uur later rijden we weer weg. Hieronder nog foto’s uit het raam van het appartement met onze zilveren volvo beneden. Fijn om te zien dat ie niet open gebroken is.👍🏻😁

We rijden Triest uit en komen best snel in Slovenië terecht. Weer geen douane of controle! Onderweg tanken we voor 1, 49 per liter. Zo dat scheelt 0.60 met Nederland! Volgens mijn schoonzusje verkopen ze truffelolie langs de weg maar helaas, dat zien we nergens. Na een half uur door de prachtige natuur van Slovenië, komen we in Kroatië terecht. We nemen de tolweg en die is en blijft de hele route heerlijk rustig. We ontbijten ergens met een soort kersenstrudel. En weer door. Tjonge wat een bergen en natuur. Uit de auto maak ik een aantal foto’s langs de route. Het is toch weer 4,5 uur rijden vandaag.

We mogen van de eigenaresse Guylaine rond 15.00 inchecken. We zijn er al rond 14.00 uur en besluiten te kijken of het kan. Het gaat met een sleutelkastje. Dat vinden wij de fijnste manier. Er is geen schoonmaakster meer bezig, dus we gaan naar binnen. Het is een superleuk appartementje met prachtig uitzicht! Kijk maar.

We hebben achter het gebouw een eigen parkeerplaats. Het is wel 2 hoog zonder lift dus arme Huub sjouwt zich weer suf met de koffers.

Als we alles een plekje hebben gegeven gaan we naar een mooie supermarkt en halen er boodschappen voor vandaag en morgen. Weer thuis gaan we lekker op het terras zitten met wat te drinken en een luchbroodje want ik heb inmiddels weer scheurende honger. We genieten van het uitzicht en het geluid van de zee.

Het strand is 200 meter naar links lopen maar daar hebben we nu geen zin in. Het is ook al na 16.00 uur. Er wordt op de deur geklopt en het is de Franse Guylaine die nog wat in ons appartement had willen zetten maar wat verlaat is. Ze brengt speciale koekjes, zout uit Nin ( hier vlakbij zijn zoutvlaktes en is een zoutmuseum), chocolaatjes en speciale chocopasta. Wat een lief mens is het, heel hartelijk. Ik schat haar van mijn leeftijd. Ze geeft nog allerlei tips en vertrekt dan weer.

Ik schrijf het blog op het terras en Huub sluit de Chromecast aan op de tv. Lekker vanavond eens op de bank hangen. We zijn allebei moe van de afgelopen dagen. Bij supermarkt Plodine hebben we bij de traiteur om een Kroatische maaltijd gevraagd. Die warmen we om 18.45 op en eten we lekker op het terras. We kijken daarna de rare serie Tore en gaan nog even buiten kijken naar een bewolkte zonsondergang. Daar plaats ik morgen nog wel even foto’s van. Daar had ik nu even geen zin meer in.

Tot morgen maar weer!😘🌞👍🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *