27 mei: Van Prags naar Triëst

Na weer een goede nachtrust (bed was wel erg hard, gelukkig maar 1 nacht hier), ben ik 10 minuten voor de wekker wakker. Gauw wassen een aankleden en naar het lago. Helaas is het behoorlijk bewolkt. Binnen 10 minuten staan we op de P4 vlakbij het meer. We zijn niet de eersten maar het is zeker niet druk. Er staat een stel met een.drone. Dat is verboden maar het worden vast fraaie beelden.

De bootjes liggen inderdaad mooi op een rij en het water is als een spiegel zo glad! We blijven en lopen er een uurtje voor wat foto’s! Helaas doet mijn compactcameraatje het niet meer goed. Het heeft 30x zoom en werkte altijd perfect maar nu als ik inzoom is het heel wazig en stelt het niet meer scherp. Je moet ‘m uit en weer aandoen voor hij weer foto’s maakt zonder in te zoomen…Gelukkig maakt mijn mobiel ook mooie foto’s. Anders had ik spijt dat ik niet toch mijn grote Canon mee heb.

Dan gaan we weer terug, de berg op naar onze B&B. Inmiddels hebben we trek en staat ons ontbijtje al klaar! Er staan zelfgebakken croissants met notenvulling, käsekuchen etc. En natuurlijk broodjes, sapjes, yoghurtjes, thee en koffie. Hij vraagt hoe we ons ei willen en we bestellen scrambled. Heerlijk van de eigen kipjes uit de tuin. Er is ook een pauw en er zijn konijntjes. Die zie ik in de hokken vanuit de slaapkamer.

Terug op de kamer gaan we nog even liggen en pakken tegen 9.15 uur onze spullen in tot ik mij bedenk dat ik vergeten ben me op te maken! Dan ben ik wel echt in vakantiestemming hoor.😁 Ik maak me dan toch maar eerst op om onderweg niemand de schrik op het lijf te jagen.

Tegen 9.40 uur rijden we dan bepakt weer weg. Eerst nog via een ander meer. Ook mooi maar we zijn natuurlijk met het Lago di Braies wel erg verwend geraakt.

De eerste 2,5 uur rijden we op kleine bochtige weggetjes 100 km. en komen we door tientallen dorpjes. Op een gegeven moment is het langs de route overal versierd met roze bloemen, slingers en roze fietsen. We snappen niet waar het voor is. We denken nog aan Barbieoptochten e.d. tot we ergens iets zien over de giro d’Italia. Aha, die ging hier schijnbaar t/m gisteren doorheen!💕

Hieronder wat foto’s van onderweg.

Die laatste foto is heel lelijk uit de auto genomen, maar deze mooie blauwe rivier zagen we steeds naast de weg maar er was nergens een plekje om te stoppen en er een foto van te maken. Sowieso zijn er onderweg geen viewpoints zoals je in andere landen wel vaak ziet. Als er ergens een parkeermogelijkheid is, staan er allemaal bomen voor het uitzicht!

De laatste 160 km. gaat een stuk sneller over grotere wegen. 15 km. voor Triëst gaat de route verder langs de zee. Ik houd van bergen maar van de zee word ik toch bijna nog gelukkiger! Vooral als er zoals hier cipressen en palmbomen te zien zijn!

Zo’n 9 km voor Triëst is het Miramare castle. Voor 2,00 per uur kun je er vlakbij parkeren en dan langs de zee naar de tuinen lopen. Het is 27 graden en heel zonnig. Voor het kasteel moet je toegang betalen maar we mogen wel foto’s van buiten maken. Nou vind ik de buitenkant over het algemeen al veel mooier dan de binnnenkant. Ondertussen heb ik contact met Luca van ons appartement en we spreken om 16.00 uur af voor de deur. Dat geeft ons hier een uur. We lopen rond, maken foto’s, gaan naar het toilet en rijden dan naar Triëst zelf.

Het is een best grote plaats met hele mooie gebouwen. We rijden er even rond en gaan dan naar ons appartement midden in het centrum. Wonder boven wonder kunnen we schuin aan de overkant parkeren. Je moet een ticket kopen maar van 20.00 tot 8.00 is het gratis. Voor de deur worden we welkom geheten, binnen gelaten en rond geleid. Wat een groot appartement! De vloer kraakt wel enorm. Ik hoop dat de onderburen er geen last van hebben.

Het heeft dubbele ramen en je hoort niks van buiten. Dit zou ook airco hebben en het is goed warm binnen dus ik ga op zoek. Nergens te vinden. Ik app Luca, dat ik dit o.a. heb geboekt vanwege de airco maar dat ik ‘m niet kan vinden. Krijg ik een berichtje terug dat die pas vanaf 1 juni geactiveerd wordt en dat iedereen dat altijd prima vindt. Maar als ik het warm heb, kan ik een raam opendoen. No shit, Sherlock! Ik geef nog aan dat het raar is dat dat er dan niet bij staat in de omschrijving maar laat het verder maar want ik schiet er toch niks mee op.

We gaan even op bed liggen en ik schrijf vast het blog van vandaag (wat ik de volgende dag weer opnieuw doe omdat de helft weg is, zucht) Rond 18.30 uur gaan we rondkijken en eten vlak om de hoek bij een pizzeria aan het water allebei een pizza, die heerlijk smaakt.

We zitten heerlijk in het zonnetje naar alle mensen te kijken en bestellen nog een koffie en thee. Thee hebben ze niet zegt de ober. Serieus? Dan nog maar een cola maar welk restaurant heeft nou geen heet water en een theezakje? Naast ons zit een stel dat in het engels iets besteld en van 1 gerecht probeert de ober te zeggen dat het er niet meer is. Zegt de klant, ‘o is no good?’ Zegt de ober ‘ no no is good but we don’t have it. Dus Huub zegt ’that dish is awful, you better not order that!’ Wij lagen met zijn tweetjes in een kreuk en bedachten een soort Fawlty towers scene met dit gegeven. Ach, we hadden weer even lol.

Na de koffie gaan we weer aan de wandel en eindigen op de boulevard waar we wachten op de zonsondergang met tientallen anderen.

Dan lopen we nog een stuk naar de beste ijssalon en halen daar onze eerst Italiaanse ijsje. Ach dat kunnen ze hier echt wel! Pas rond tienen zijn we dan weer binnen waar ik het het raam maar open zet maar er is natuurlijk megaherrie van de straat dus voor we gaan slapen doe ik het toch maar weer dicht. De badkamer is trouwens heel mooi en na een douche voelen we ons allebei weer wat frisser.

Al met al was ook dit weer een prachtige dag! We hebben het gevoel dat we al ruim 1 week weg zijn maar dit was pas dag 4. Morgen rijden we door naar Kroatië waar we dan 4 nachten in een appartementje blijven. Ook wel lekker om het wat rustiger aan te doen even….

Tot morgen!😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *