26 mei: van Seefeld naar Innerprags/Pragser Wildsee

We hebben allebei weer erg lekker geslapen tot 7.30 uur. Douchen, aankleden en naar het ontbijt in een superkneuterige ontbijtzaal met nog wat verdwaalde kerstversiering. Er is weer een ruime keuze uit broodjes, belegjes en fruit en yoghurt. Het smaakt allemaal prima! Overigens hebben we in dit hotel een ouderwetse echte sleutel voor de kamer. Huub vindt dat een pré, ik niet echt. Zal toch onze generatiekloof zijn.😁

Na het ontbijt kunnen we nog genieten van een fanfare die voorbij komt van de brandweer. Dat is 1x per jaar maar je mist er niks aan.;-)

Tegen 10.00 uur checken we uit en willen we een foto maken van een kerkje in Seefeld zef. We parkeren bij een kabelbaan en wandelen een eind terug voor wat foto’s. Het is prachtig weer en de zon is al warm.

Na deze ochtenwandeling gaan we rijden. We tanken nog in Oostenrijk voor 1.60 per liter. Kennen jullie deze nog? “Met de vlam in de pijp, scheur ik door de Brennerpas. Met mijn 30 tonnen diesel, ver van huis maar in mijn sas!” Nou die hebben we gereden! In ons sas ook want het is een mooie route, al stonden we weer een keer in de file voor een ticket voor de tolweg. Dat gaat in Frankrijk toch soepeler dan hier!

Op een gegeven moment willen we plassen en lunchen maar er komt maar niks. Uiteindelijk rijden we een lief dorpje in, waar een restaurant is. Omdat we niet heel veel honger hebben en ze verder alleen maar grote maaltijden hebben, kiezen we voor apfelstrudel met wat te drinken. Deze is ook weer erg lekker.

Overigens is het vandaag dag 3 en zijn we ook het 3e land ingereden zonder ook maar ergens een douane of echte grens te hebben gezien. Benzine kost hier weer 1,99! Dit gebied was vroeger Oostenrijks en is nu Italiaans. Overal staan de teksten in het Duits en in het Italiaans. Ik vraag me af hoe dat gegaan is. Woon je eerst in Oostenrijk en dan plots in Italië? Moet je Italiaans praten en je benzine is ineens veel duurder!🤣

Huub gaat uitzoeken hoe het zit. Wordt misschien nog vervolgd.

Afijn, rond 15.00 uur waren we bij ons hotel, de Hanslerhof boven op een berg met een spannend weggetje ernaartoe. Het uitzicht is prachtig! De kamer is veel grenen en wordt bereikt via een smallle trap. Arme Huub sjouwt zich suf met de koffers.

We besluiten om maar meteen naar het Lago di Braies/ de Pragser Wildsee te gaan. Dat is de reden dat we hier zijn. Het is 9 minuten rijden. Wow wat is het prachtig. Het is nog steeds topweer en we maken een wandeling en zitten er heerlijk in de zon. Het is zondagmiddag dus het is er wel redelijk druk. Het park is gratis, parkeren kost 10,00.

Morgenochtend wil ik hier nog een keer naartoe. In de ochtend liggen de bootjes nog mooi en schijnt het met de ochtendzon het mooiste te zijn. Vroeg op dus!

Rond 17.30 uur zijn we weer bij de auto en rijden we naar een dorpje voor een restaurant. Het wordt the Mexican waar ik burritos eet en Huub een steak. Ze zijn er vriendelijk en et eten is lekker en niet duur! Deze keer hebben we zelfs nog ruimte voor een ijsje toe.

Weer terug bij het hotel neem ik nog wat foto’s van het uitzicht. Dat was ik vanmiddag vergeten te doen. Mooi plekje hè?

Op de kamer moet ik alle foto’s uploaden en het blog schrijven. Dan is het alweer over tienen en we moeten vroeg op. We willen naar het meer voor foto’s bij zonsopgang en gaan dan weer terug voor het ontbijt en de bagage.

Tot morgen!😘

5 gedachten over “26 mei: van Seefeld naar Innerprags/Pragser Wildsee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *