25 mei: Van Reichenberg naar Seefeld, Tirol!

De hotelkamer heeft geen koelkast of koffieapparaat of iets, wat dan minpuntjes zijn maar verder is het geweldig. De airco doet het goed en stil, het bed en de douche zijn heerlijk en het is ’s nachts heel rustig. Om 8.00 uur zijn we wakker en rond 8.45 uur zitten we aan het ontbijt. Alles ziet er geweldig uit en smaakt ook zo. Duitse broodjes zijn zo lekker en ze hebben zelfs zalm, mozzarella met tomaat, en pancakes. Ook de thee is zo lekker dat ik hoop die nog ergens in een supermarkt tegen te komen.

Na het ontbijt doen we rustig aan en checken om 10.00 uur uit. Het is zonnig als we wegrijden en eigenlijk blijft het dat best lang. Onderweg zien we veel bergen met sneeuw maar de toppen zitten in de wolken dus je ziet er helaas niet veel van.

Als we in de buurt van Garmish Partenkirchen komen, bij de wandeling die we wilden doen, staan we in een flinke file vrijwel stil omdat er een tunnel gesloten is en we van 4 naar 1 baan moeten. Ook begint het flink te regenen. De file levert ons een uur vertraging op. We slaan de Partnachklamm dus maar weer over, net als in 2021. Seefeld ligt nog 45 minuten verder en ook daar is het een natte boel.We komen er om 16.15 uur aan en zijn dus best wel lang onderweg geweest.

Bij landhaus Klausnerhof worden we heel vriendelijk ontvangen. De dame is zeer geïnteresseerd in onze route of doet in elk geval goed alsof.

De kamer heeft een groot bed met een zitje en een overdekt terras maar vanwege de regen zitten we daar maar niet.

Rond 18.00 uur gaan we lopend naar het centrum. Grappig om eens in zo’n typisch wintersportdorp rond te lopen. Alle winkels zijn dicht. We zien wel ergens lederhosen voor 695,00! Die dingen zijn nog kort ook!

Ik had gereserveerd bij de Südtirolischer stube. Was niet heel nodig qua drukte maar een zaterdagavond had druk kunnen zijn. Het is een leuke kneuterige tent. We hebben er ook erg lekker gegeten, een specilaliteit van het huis voor 2 personen.. Wel veel vlees en of het erg Tirols was weet ik niet.😁 Daarna lopen we op ons gemakje weer terug. Het is zowaar droog en een beetje zonnig!

Op de kamer schrijf ik weer het blog en zitten we op onze telefoons en tablets. Het was vandaag een mooie route. Het weer viel eigenlijk mee, alleen jammer dat precies op het moment dat het voor de kloofwandeling droog had moeten zijn, het net hard regende.

Morgen gaan we door naar de dolomieten. Dat moet ook weer een mooie route worden en de weersvoorspellingen zijn nou eens redelijk goed. Tot morgen weer!😘

2 gedachten over “25 mei: Van Reichenberg naar Seefeld, Tirol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *