3 juni: Van Rakovica naar Porec

Gisterenavond en vannacht bleef het regenen. Lekker als je niet meer naar buiten hoeft. Lekker geslapen tot ik om 2.00 uur wakker werd geschud en hard ook! Ik schrok ervan en dacht eerst nog dat ik het gedroomd had maar Huub werd er ook wakker van. Was dit een aardbevinkje? Geen idee maar we vermoeden het. Toch weer lekker gaan slapen en verder niks geks meer vernomen en eigenlijk vergeten te vragen aan de eigenaren.

Na het inpakken van de koffer vandaag ontbijt om 9.00 uur. Deze keer wel een foto:

Je moet hier geen veganist zijn… Maar goed, lekker gegeten, rest van de spullen gepakt en uitgecheckt. Om 9.50 uur reden we richting Porec. Voorspelling was veel regen maar uiteindelijk viel dat enorm mee en naarmate we meer in de buurt van Istrië kwamen werd het steeds zonniger. Onderweg nog ergens wat gedronken en gegeten en om iets voor 14.00 uur waren we bij Plava Laguna!

Ik had eerst een appartement geboekt in het centrum van Porec maar zonder gelegenheid om buiten te zitten en je moest ver weg parkeren. Een paar weken voor vertrek heb ik omgeboekt naar Plava Laguna. Een soort schiereiland van Porec. Wat is het hier leuk! Sowieso is Porec heel mooi en een stuk drukker en toeristischer dan de plekken waar we tot nog toe hebben gezeten.

We hebben een appartement geboekt maar eigenlijk is het een geschakeld bungalowtje met een terras en we hebben zelfs een beetje zeezicht!

Dit is 20 meter van ons huisje, zo mooi!

Na wat te drinken op het terras besluiten we naar Porec zelf te gaan. Wat supergezellig daar! We vinden een pracht parkeerplek en lopen langs de haven en boulevard en daarna via het oude centrum terug. Met natuurlijk nog ergens een superlekker ijsje met Lotussmaak.

Daarna rijden we naar de Kaufland voor wat boodschappen voor het ontbijt morgen en overmorgen. Daarnaast zit een grillzaakje en daar kopen we een gegrilde kip en die eten we vanavond met een tomatensalade zodat Huub weer een een biertje kan drinken. Morgenavond eten we hier bij een van de restaurants.

We eten op het terras. Hier zie ik voor het eerst veel muggen. Ik haat muggen. Ik heb nog Off spray uit Amerika en citronella spiralen uit Spanje en daarmee proberen we ze weg te houden. Ik schrijf het blog en rond 20.00 uur gaan we het park rondwandelen in de hoop een mooie zonsondergang te zien.

2 gedachten over “3 juni: Van Rakovica naar Porec

  1. Dank je wel! Ja zo leuk die eekhoorntjes hier. Ik had er wat over geschreven maar dat was weer weg ineens…🤣
    Jullie zouden het ook leuk vinden hier!🤩

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *