4 juni: Naar het Lim fjord en Rovinj

Vanmorgen rustig aan gedaan en na een ontbijt op ons terras, om 10.30 naar de auto gelopen en op weg naar het Lim fjord.

Ter info: De Lim of de Limbaai in Kroatië ligt tussen de plaatsen Rovinj en Vrsar in de provincie Istrië. De naam Lim komt van het Latijnse woord voor limiet of grens. De Lim was de grens tussen de twee Romeinse provincies Dalamatië en Italia, later werd het een schuilplaats voor piraten. 

Er is een uitkijkpunt dat heel gammel is en ook het uitzicht is niet bijzonder. Een stuk verder bij het water zelf is het leuker. Er zijn tentjes die olie, honingkjes en truffelpesto e.d. verkopen. Je kunt ook van alles proeven. Alles met truffel is nog steeds heel duur maar de truffelpesto is wel erg lekker.

Dan rijden we door naar Rovinj. Ook weer zo’n mooie stad! Wel weer flink klimmen door de steile straatjes maar het is allemaal super fotogeniek. Elk straatje is leuk! We eten bij de haven in het zonnetje nog een lekker broodje van de bakker.

In de haven ligt een megagroot jachtschip van 175 miljoen!😱😎 Dat is toch niet normaal?.

Tegen 14.00 uur rijden we weer terug. Onderweg krijgen we nog een megabui waardoor de weg bijna niet meer te zien is. Terug bij het resort heeft het daar duidelijk niet geregend, heel bijzonder!! Ik ga op de ligstoel in ons tuintje liggen met de Linda. Al na een uur is het me al te heet zonder wind en ik ben na 2 korte nachten ook erg moe dus ik ga even op bed liggen. Uiteindelijk lig ik lekker 1,5 uur te slapen en voel ik me heel wat opgeknapt.

We gaan vanavond eten bij het restaurant aan het water hier. We hebben prachtig uitzicht. Huub neemt een pan mosselen en ik gefituurde visjes en samen een grote salade. Toe nog een mega ijs. Pff, wel lekker… Tijdens de zonsondergang wordt het ineens bewolkt dus die is niet zo spannend vandaag. De temperatuur was nog steeds lekker.

Ik had trouwens voor dagjes rondsjouwen een klein roze Suit Suit tasje maar deze was deze week ineens kapot. Om met mijn gewone ( best zware) handtas een dag rond te sjouwen is niet lekker voor mijn schouder. Dus heb ik gisteren in Porec dit felroze tasje gekocht voor 10,00!🤣 Mijn telefoon, bril en portemonnee passen er net in, dus helemaal prima voor hier!

Bij het appartement zitten we nog even buiten de plannen voor morgen door te nemen. Dan vertrekken we hier weer en gaan we naar Mestre voor een middag/avond Venetië!

Hat kan zijn dat ik dan ’s avonds geen puf/zin meer heb in een blog en dat ie een dag later komt! Tot morgen of overmorgen dus!😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *