5 juni: Van Porec naar Venetië

Na eindelijk weer eens een goede nachtrust, staan we om 8.30 uur op, gaan weer ontbijten met yoghurt en blauwe bessen en pakken de boel weer in. We hebben het in de loop der jaren al zo vaak gedaan dat we altijd keurig op tijd uitchecken.

We worden weer met een karretje naar de auto gebracht met onze bagage ( je mag met de auto het terrein niet op). We rijden via Umag, wat ook een leuk stadje is naar ons Hotel in Mestre. Deze keer hebben we een grotere weg door Slovenië maar ook nu duurt het maar een half uur voor je er weer uit rijdt. Hieronder de grensovergangen waar we weer niet hoeven te stoppen.

We hebben het Best Western hotel geboekt dat tegenover het station zit en direct naast de grote parking Saba. We zijn er om 14.30 uur en de kamer is klaar dus we mogen er vast in om onze bagage te droppen.

De kamer is niet heel groot maar mooi. We gaan met de trein ( kost 1.45 p.p.) van Mestre naar Venzia St. Lucia. Dat duurt precies 10 minuten en 1 halte over water. Als je uitstapt sta je midden in Venetië. Echt ideaal! We zijn al eens in Venetië geweest en hebben toen veel gevaren en zijn ook op Burano geweest. Deze keer blijven we in de stad zelf en gaan we lopen. Ik heb vooral heel veel gefotografeerd en eigenlijk vind ik alle doorkijkjes vanaf de bruggetje het leukste! De gondels maken het plaatje af. Als je overigens in zo’n gondel wilt, kost dat 90,00 voor een half uur! Wij doen het dus maar niet. Zou het ook vrij ongemakkelijk vinden, eerlijk gezegd.

We lopen en lopen en lopen. Ook gaan we lunchen op een plein met een warm broodje ham kaas op zijn Italiaans ( heel lekker) en dineren we een paar uur later in een leuk restaurantje. Daar tussenin lopen en kijken we nog meer. We kopen hele leuke Murano glazen en Huub koopt een mooi écht Italiaans kannetje om thuis zijn melk op te kunnen schuimen.

Op een gegeven moment is het klaar. We hebben teckelpootjes, ik heb pijn in mijn rug en verlang naar onze koele kamer met veel koud drinken want het is de hele dag goed warm geweest. Het teruglopen van het San Marcoplein naar het station kost ook weer een uur maar onderweg blijft er een hoop moois te zien. Ik vind Venetië wel echt leuk en mooi. Ook is iedereen heel vriendelijk!

We kopen weer kaartjes voor de terugweg en om 21.15 uur zijn we weer op de kamer. Het is er 27.5 graad dus gauw de airco aan. Ook even douchen om op te frissen. Die is heel groot en heerlijk! In onze premium kamer staat een koelkastjes met fanta, cola, water en snacks die we gratis mogen gebruiken en een nespresso apparaatje en waterkoker met thee etc..

De temperatuur in de kamer koelt maar niet af. Uiteindelijk bellen we naar de receptie en dan blijkt dat de airco in het hele hotel het niet doet. Morgenochtend komt er iemand om het te fixen. Wat hebben we daar nou weer aan? Ik heb het bloedheet en zet het raam maar open. Maar tegenover het station is het natuurlijk niet erg rustig buiten.🙄 Kiezen tussen 2 kwaden vind ik dit toch minder erg. Bovendien overstemt Huubs gesnurk bijna alles dus dat maakt toch niet uit. Alleen hoop ik dat er geen muggen binnen komen.

Ik ben te moe om het blog te schrijven en om 23.00 uur gaan we slapen. Om 2.30 uur ben ik weer klaarwakker door alle herrie en besluit dan maar het blog te maken en de foto’s te uploaden.

Morgen ( of eigenlijk straks) gaan we hier ontbijten en dan op ons gemakje door naar Baveno aan het Lago Maggiore. Daar blijven we dan 4 nachten in een appartement. De bedoeling is om daar wat meer te relaxen. We zijn er ook al eens geweest en hoeven er daarom ook niet zoveel. Tot morgen maar weer! Ik ga weer proberen te slapen!😁😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *