10-8 Dag LA!

Om 7.30 opgestaan, koffie gezet in ons minikeukentje (met ijskast!) en nog even op het laptopje gezeten en daarna maar aangekleed en onderweg naar Hollywood ontbeten bij Tommy’s. Eerst door de heuvels gereden op zoek naar een mooie plek om foto’s te maken van het Hollywood sign. Niet echt kunnen vinden eigenlijk, het bleef te ver weg. 

Toen naar de Walk of Fame en de Chinese Theatre, we konden er vlakbij parkeren. Het is een soort zwarte marmeren stoep met sterren met namen erin en eromheen cafeetjes en shops. Het was leuk om daar nou eens echt rond te lopen, je hebt het allemaal wel eens op tv gezien maar daar lopen is toch echt grappig. Af en toe vraag ik Huub of hij mij wil knijpen of het wel echt is allemaal.  De kinderen krijgen wat van mijn enthousiasme maar dat kan mij niet schelen, laat mij lekker blij zijn hier. Bij het Chinese Theatre is het druk, allemaal afzettingen, rode lopers en posters van een nieuwe film van Quentin Tarentino waarin Brad Pitt speelt. Brad blijkt er om 18.00 te komen en daarom staan er om 14.00 uur al drommen mensen.
Sommigen moeten met harde hand opzij gezet worden.

Meneer Pitt is leuk, maar daar gaan we maar niet op wachten. Wel worden we benaderd door allerlei verkopers voor een sterrentour. Uiteindelijk mogen we voor 20 dollar mee op een tour in een klein open busje en die chauffeur is een praatgrage staartmans. Hij weet een hoop en praat ruim 2,5 uur aan een stuk door. We rijden langs o.a. het huis van Julia Roberts (waar je speelgoed buiten ziet van de tweeling), het huis van James Earl Jones, Dustin Hoffmann, het eerste huis van Elvis Presley en het huis waarin Michael Jackson kort geleden is gestorven met alle bloemen ervoor.

Natuurlijk is het leuk om de huizen te zien maar meer nog genieten we van de prachtige omgeving.  De staartmans vertelt ook dat Beverly Hills de groenste stad is van Californië.
Dat geloven we!

We rijden ook nog over de Rodeo Drive, wow!
En we bezoeken een enorm huis (meer een landgoed met groot huis, tuinen, waterpartijen e.d.) waar 72 (!!) films zijn opgenomen zoals Richie Rich, Home Alone en nog veel meer. Echt heel mooi!!
Om 17.00 zijn we weer terug en gaan we naar de auto en rijden we door naar Venice Beach waar o.a. Baywatch is opgenomen. Onderweg eten we bij El Pollo Loco en daarna lopen we dan op het beroemde grote strand en de boulevard waarvan ik dacht dat het chic zou zijn maar het tegendeel was waar! Ik heb ook geen idee meer waarom ik dat dacht. Toch leuk om allemaal weer gezien te hebben.

Dan weer terug naar het hotel dat toch ook in LA ligt maar waar we ruim een half uur over doen en zelfs weer een stuk over de grote weg rijden. Je komt dan ook van die bewegwijzering tegen met plaatsnamen waarvan je niet had verwacht ze in werkelijkheid te zien. Hoe bedoel je, LA is groot?

In bed naar een film gekeken en eigenlijk te moe om nog iets te schrijven… Om 22.30 gingen de lichten al weer uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *