12-8 Van LA naar Santa Barbara

Zoals we al gezegd hadden hebben we vandaag kalm aan gedaan. Lekker uitgeslapen tot negen uur ongeveer en de koffers weer ingepakt. Dat was deze keer snel gebeurd, we worden er steeds handiger in, lijkt het.

Uitgecheckt, meteen de koffers in de auto gezet en weer ontbeten in de ‘Corner Bakery’ die verrassend genoeg op de hoek zit.

Vandaag moeten we in Santa Barbara aankomen, maar dat is maar een uur of twee en een half rijden, dus gaan we eerst eens kijken op Redondo Beach zelf. Ons hotel heette wel zo, maar het strand waar het naar vernoemd is hadden we nog niet gezien. Het was inderdaad een mooi en breed zandstrand, maar we zijn er zo vroeg dat het niet echt uitnodigt om daar in zwemkledij te gaan liggen . We rijden dus door en nemen eerst een stuk grote weg en slaan dan af naar de kust om het strand in Malibu te bekijken.
Op weg daar naar toe werd het weer wat bewolkter, een bedenkelijke ontwikkeling want we hadden ons allemaal op een dagje strand ingesteld. Rond half één vonden we een leuk intiem strandje, de auto geparkeerd om even rond te kijken en we zijn nog niet uitgestapt of de zon breekt door.
Tot half vier hebben we op het strand gelegen en gezwommen in de grote oceaan.
De watertemperatuur viel in eerste instantie vies tegen, maar als je eenmaal ‘door’ bent, is het best uit te houden. Wel veel zeewier in het water.
Derk en Tom hebben hun hart opgehaald in de golven en het bodyboarden ging steeds beter.

Hoogtepunt van de strandmiddag was toch wel dat we een dolfijn hebben gezien en twee zeehonden die voor de kust voorbij zwommen. Eerst dachten we dat dat misschien niet bijzonder was, maar een dolfijn was daar in de laatste jaren niet meer gesignaleerd, Iedereen was dus druk aan het gebaren en kijken. Helaas heb ik de dolfijn niet kunnen filmen. Erg jammer.

Om half vier van het strand vertrokken om de ergste verbrandingen te voorkomen en de snelste weg naar Santa Barbara te pakken. We hebben nog wel in een file gestaan door een vers ongeluk (gelukkig alleen blikschade zo te zien) maar dat zorgde er wel voor dat we pas om zes uur bij de Pepper Tree Inn aankwamen.

Het is een motelachtig hotel. Verschillende blokken van twee etages hoog met kamers op de begane grond en op de eerste verdieping. Onze kamer op de begane grond komt aan de andere kant uit op het binnengedeelte met eigen patiootje wat naadloos overgaat in een terras, zonneweide en zwembad. Natuurlijk lag ons waterkonijn Derk er binnen de kortste keren ook weer in te spartelen en was hij spelletjes aan het doen met 3 engelse kids.

Na het douchen en inrichten van de kledingkast zijn we uit eten gegaan in een Outback restaurant. Was weer erg lekker. Terug in het hotel een beetje TV gekeken en wat van de video filmpjes van gisteren en vandaag bekeken.

Vroeg naar bed, want we zijn best een beetje rozig van de zon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *