14-8 Van Santa Barbara naar Santa Cruz

Om 8.30 uur vertrokken uit het hotel om eerst te gaan ontbijten bij Denny’s. Daarna om 9.30 uur echt op pad. Eerst op weg naar Solvang, een Deense nederzetting, geweldig al die Deense huisjes en namen. Bij een bakkertje kopen we wienerbrod (danish heet dat hier), heerlijk! We maken er een hoop foto’s o.a. ook van een Rabobank! (waar ik in NL werk)
Daarna naar Santa Maria waar we met Hertz hebben afgesproken de auto om te wisselen omdat er een lampjes branden voor onderhoud. Het is even zoeken maar we vinden het uiteindelijk. We krijgen een goudkleurige toyota highlander. De bagage past erin en wij zitten lekker dus we kunnen weer verder.

We shoppen ook nog even bij een supermarkt en halen een flinke bak met stukjes van verschillende meloenen en weer een variant oreokoekjes. Als je al het eten in de supermarkt ziet is het eigenlijk jammer dat we steeds in hotels zitten.

Dan rijden we via Morro Bay over de Pacific Coast Highway langs de kust naar Monterey en iets verder Santa Cruz. Wow, echt adembenemend mooi hier! Aan de linkerkant de oceaan met woeste golven en rechts bergen. Onderweg zien we o.a. aparte vogels, veel eekhoorntjes, de kinderen voeren er een paar wat nootjes (mag niet maar alleen voor de foto, sorry!) en ook zelfs een strand met zeehondjes en ook zeeolifanten. Prachtig om te zien.

Het is een rustige weg en we stoppen regelmatig om even van het uitzicht te genieten en wat foto’s te maken.
Omdat je er niet hard kan en mag rijden is het wel een lange dag.
Rond 19.30 zijn we in Monterey en besluiten we daar wat te eten op de fisherman’s wharff. Leuk aan een tafeltje aan het raam voor het water, gezond vis met groenten en rijst gegeten allemaal.

Er is vlakbij een veiling aan de gang met waanzinnige (sport)wagens, die ruim boven de 100.000,- verkocht worden. Grappig om even bij te kijken en de jongens staan erbij te kwijlen.
Overigens is dit duidelijk een rijke omgeving want ook de auto’s die hier rondrijden zijn echt allemaal heel bijzonder!

Uiteindelijk komen we pas rond 22.00 aan bij het Super 8 hotel in Santa Cruz. Dit ligt op een hoek tussen twee wegen in en ook de omgeving is niet heel luxe. Tot mijn verbazing blijkt dit het hotel te zijn waar ik het lekkerst slaap! Kamer zelf is ruim en netjes en de bedden weer heerlijk.

Huub en Derk gaan nog even buiten bij de Boardwalk kijken die op 500 meter afstand is omdat er live muziek moet zijn maar die zijn al aan het opruimen als ze aankomen. Dan maar weer terug en gaan slapen!! Het is inmiddels ook al bijna middernacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *