15-8 Monterey en de 17 mile drive

De eerste hele dag in Santa Cruz hebben we dus niet in Santa Cruz doorgebracht…

Bij de receptie ’s morgens een eenvoudig ontbijtje opgehaald en aan de picknicktafel bij het zwembad opgegeten.
Dat klinkt leuker dan het is, want dit hotel is wel iets anders dan waar we tot nu toe hebben overnacht. Beetje armoedige zooi vind ik maar vooruit, het voldoet.

Daarna zijn de auto ingestapt en teruggereden naar Monterey waar we gistermiddag al op de Fisherman’s Wharf gegeten hadden, maar waar we nog wat meer wilden zien.

Ten eerste Cannery Row (genoemd naar de roman van John Steinbeck en niet andersom!) waar vroeger tonnen sardientjes werden ingeblikt, maar dat nu alleen nog maar een toeristische trekpleister is. Veel eettentjes met allemaal hun eigen specialiteiten en veel winkeltjes.
We hebben er rondgelopen, het allemaal bekeken. Ondanks de toeristische inslag wordt er wel veel informatie gegeven over hoe het er vroeger aan toe ging. Op Cannery Row zit ook het ‘Monterey Bay Aquarium’ dat we eigenlijk hadden willen bezoeken, maar waar een ontmoedigend lange rij voor de deur stond om binnen te komen, zodat we dat maar hebben laten zitten.

We hebben geluncht bij een Mexicaans restaurant met uitzicht over zee en tot mijn grote vreugde in die zee een rotspartij met een luierende zeehond. Het blijft voor ons toch vreemd die beesten gewoon in de vrije natuur te zien.

Van Monterey zijn wij naar Pacific Grove gereden om daar de ’17 mile drive’ te doen. Het is een tochtje onder andere langs de kust met megamooie villa’s aan de ene kant en hysterisch mooie uitzichten over de zee met woeste golven rond woeste rotsen met daarop ook weer hele hordes (niet zo woeste) zeehonden aan de andere kant. 

Een groot gedeelte van het schiereiland van Monterey bestaat uit golfterrein, onder andere (voor de kenners) Pebble Beach.

Aan het einde van de rit kwamen we nog in een kleine file terecht want op een ‘market place’ was een concours georganiseerd van autootjes. Ik heb nog nooit zoveel verschillende modellen van Ferrari, Lamborghini, Lotus, noem al die jongens maar op, bij elkaar gezien.

Toen zijn we even terug naar het hotel gegaan om nog even uit te puffen en na anderhalf uur naar de ‘Beach Boardwalk’ gelopen. Een soort vaste kermistoestand aan het strand, waar we maar vijf minuten lopen vandaan zitten. Het is een bijzonder lawaaierige toestand, zoals het op een kermis hoort, met een paar grote attracties en verder veel speelhallen en halletjes, de overmijdelijke eet- en ijskraampjes. De grootste attractie is wel de ‘Giant Dipper’ waar de jongens in gegaan zijn.

Hier hebben we een broodje gyros (Derk een hotdog), een deep-fried Twinky en een ijsje gegeten en toen hadden we het wel gezien. Overigens begint alles hier rond kwart voor elf met sluiten en is alles om elf uur dicht.
Santa Cruz is leuk voor een dagje en dat is precies zolang als we er zitten.

Bijtijds naar bed, morgen naar San Francisco.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *