18-8 Alcatraz en SF

Ietsje minder lekker geslapen vannacht maar toch weer bijtijds uit de veren want om 10.00 uur moeten we bij pier 33 zijn, wat ook nog een stuk lopen is en daarvoor moeten we nog ontbijten. Dat doen we uiteindelijk bij Johny Rockets, een echte Jaren 50 diner, oude muziek , jukeboxen etc. leuk tentje en ook hier vallen de porties mee. (die grote gerechten waar iedereen het over heeft vinden wij bij de normale restaurants wel meevallen of ligt dat aan ons, haha?)

De boottocht naar Alcatraz duurt een kwartier en dan mogen we op het eiland rondlopen. Het is een hele klim, ik ben blij als ik boven ben. Er zijn huizen te zien waar de bewakers met hun gezinnen woonden en natuurlijk ook de gevangenis zelf waar we een tour doen met koptelefoon (met Nederlandse gesproken tekst). Het is leuk en interessant om allemaal te zien en te horen. We zijn wel blij dat we voor vertrek naar de film ‘Escape from Alcatraz” hebben gekeken, daardoor leeft het allemaal iets meer.
Wat veel gevangenen het ergste vonden was het uitzicht op de stad die zo dichtbij ligt en toch onbereikbaar is, waar je het gelach en de muziek van de boulevard kon horen.

Alcatraz

Het is uiteindelijk 14.00 uur als we weer aan wal staan en we gaan lunchen bij het Hardrock Cafe. Daarna terug naar het hotel waar we de jongens achter laten (hebben geen zin meer) om nog een bustourgedeelte te doen (vandaag was ook nog gratis).

We gaan naar Union Square op zoek naar uggs voor mijzelf, na een hoop shoppen vinden we ze en gaan we weer terug, de tour rijdt natuurlijk zijn ronde dus dat duurt weer een uur. We hebben een gestoorde buschauffeur die eruit ziet of hij vorige week nog op zijn tuk tuk zat dus we moeten wel lachen onderweg.

Eenmaal thuis zijn we exhausted en halen maar een hamburger bij de Mac om de hoek. Verder hangen we voor de tv. Dagenlang rondstruinen in een vreemde stad is toch wel erg vermoeiend. Morgen maar wat rustiger aan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *