19-8 Laatste dag San Francisco

Vandaag maar eens rustig aan gedaan, om 8.30 pas wakker en lekker even gelezen en mail gecheckt. We hebben ook geen zin in uitgebreide restaurantontbijten en halen bij 7/11 aan de overkant sandwiches en sapjes en gratis koffie en thee beneden en ontbijten voor de tv. Opvallend is hier op tv de grote hoeveelheid commercials voor medicijnen en voor letseladvocaten. Dat zie je bij ons niet.

Daarna stappen we weer eens in onze eigen auto en rijden over de steile friscowegen en kijken bij het Golden gatepark. Eigenlijk wilde ik graag de Japanese teagarden zien maar er is geen parkeerplaats te vinden dus we houden het er maar voor gezien. Wel maken we nog wat foto’s met the golden gate op de achtergrond. 

Lombard is ook afgesloten dus uiteindelijk rijden we weer terug naar het hotel en besluiten Huub en ik maar lopend naar Lombard te gaan. Dat weggetje gaat zo steil omhoog dat ik onderweg staak en ga zitten. Sportieve Huub klautert door en maakt er foto’s.
Het is afgesloten omdat er opnames voor een snoepcommercial of iets worden gemaakt.

Daarna wandelen we weer terug en halen we de kids weer op voor een bezoekje aan het bakkerijmuseum Boudin. Erg klein maar wel leuk om te zien en we mogen brood proeven. Daarna lopen we door langs de winkelstraat naar de oude schepen die Huub graag wil zien en we kopen nog een Quicksilver rugzak voor Derk. Dan drink ik mijn eerste Starbucks coffee -Mocha- (voor koffie best lekker) en hobbelen we met tekkelpootjes weer terug naar het hotel.

Huub haalt de was weer op bij de wasserij waar hij vanmorgen 2 volle tassen heeft gebracht en die voor $20,00 zijn gewassen en gevouwen . Erg luxe en fijn dat we weer wat schone kleren hebben!
We hangen een uurtje op de kamer en gaan dan weer op zoek naar een restaurantje. 

Voor onze traditionele vakantie garnalen maaltijd zijn we naar Bubba Gump gegaan. Dat zijn de garnalenbereidingsspecialisten.
Bubba Gump zit op Pier 39 en daar heeft men apart voor de zeeleeuwen bedoelde pontons gemaakt omdat ze anders de steigers van de jachthaven bezetten. Redelijk overbevolkt, maar ook hier kan liefde op het eerste gezicht ontbloeien… Na vandaag zijn we een paar dagen off-line want dan zitten we in Yosemite waar ze geen aansluiting hebben in de tenten en Death Valley waar ze geen satelietbereik hebben. De vooruitzichten zijn rond de 16 graden overdag en 6 ’s nachts in Yosemite dus dat valt mee!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *