20-8 Van San Francisco naar Yosemite Park

We verlaten San Francisco en eenmaal uit de drukte van San Francisco en Oakland zitten we eindelijk op het soort weg, de Interstate 120,  die Huub zich van tevoren had voorgesteld. Verlaten en af en toe een auto en af en toe  een dorpje waar je doorheen gaat. De autoweg verandert dan van snelweg naar dorpsstraat, althans wat de maximum snelheid (wordt 25 mile per uur) betreft, maar niet vwb de breedte. Meestal komen er wat banen bij om rechts- en linksaf te kunnen slaan.

We drinken wat fris en koffie en geven de auto ook wat in een gat dat Manteca heet en dat vermoedelijk de ‘grote’ stad was in de verre omtrek.

Mooi uitzicht onderweg

Na de middag komen we in de buurt van Yosemite National Park via plaatsjes met namen als Moccasin, Priest, Second Garotte en Chinese Camp. De weg en de temperatuur blijven gestaag stijgen. Yosemite had een weersvoorspelling van 16 graden overdag en 5 graden ’s nachts. Niet dus, 35 graden Celsius! Komen wij weer aan met truien en vesten in de aanslag.

Maar mensen wat een prachtig gebied! Zeker als je uit de polder komt, zijn al die enorme steenmassa’s die loodrecht uit de grond prijzen wat onwennig. Op de heenweg naar Curry Village in Yosemite hebben we heel wat stops gemaakt op punten waar veilig geparkeerd kon worden op de Southside Drive. We waren tenslotte vroeg genoeg. Rond 5 uur kwamen we aan en liep er tot grote vreugde van Marjolein een hertje los rond bij het parkeerterrein. Huub had al eens een hertje gezien.

Meteen ingecheckt en onze tent ingericht voor de nacht. De jongens wilden naar het zwembad en wij verkenden het terrein en haalden een koel drankje, op een van de met eekhoorntjes bezaaide terassen. Daarna deed Huub een dutje en probeerde Marjolein de jongens op te peppen om naar buiten te gaan om eens wat wild te aanschouwen. Derk stond met wat tegenzin op van zijn bed, keek door het raam van de deur naar buiten en zegt ..’een beer!’! Wij; Ja hoor!! ‘ Hij: ‘Nee echt kijk dan!’  En inderdaad 15 meter verder liep een beer! De kids sprongen naar buiten met ons fototoestel en achtervolgden de beer. (wordt sterk afgeraden maar ja je wilt een foto of niet) Uiteindelijk heeft Derk een aantal foto’s gemaakt maar helaas had hij nog geen fotocursus gevolgd en zijn ze allemaal wat bewogen. Nou ja we hebben een beer gezien en we hebben bewijs!

ons onderkomen voor gelukkig maar 1 nacht

Na het eten in de grote buffet eetzaal hebben we buiten wat rondgewandeld, struikelend over de eekhoorntjes die brutaal als aapjes zijn en inderdaad, we hebben wéér een beer zien rondlopen. Helaas geen foto’s kunnen maken omdat het al flink aan het schemeren was. 

In het kamp mag niet zelf gekookt worden om geen wilde beesten te lokken. Bij elke tent is een bear-proof proviand kist aanwezig waarin alles wat een geurtje heeft opgeborgen moet worden, tot aan de crackers en shampoo toe. Het is de kist die je op de foto met de tent ziet. Het is verboden etenswaar in de auto te bewaren want die beren laten zich door niets weerhouden en als ze je auto openbreken krijg je de schade niet vergoed, integendeel, je krijgt ook nog een boete omdat die beer zichzelf beschadigd kan hebben bij zijn sloopwerkzaamheden.

Die nacht heeft Huub heerlijk geslapen, de anderen niet zo, omdat het lang lawaaiig bleef in het kamp, maar daar snurkt hij lustig doorheen. (noot Marjolein: Het was echt vreselijk, het licht van de andere buurttenten verlichtten die van ons ook compleet en qua geluid moet je denken aan het slapen in een volle eetzaal. Het was voor mij dus een heel kort nachtje!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *