21-8 Van Yosemite naar Lee Vining

Het tentenkamp is lekker vroeg op (6.00 uur) en wij dus ook. Gezellig bij het toilet tandjes poetsen en wassen (o wat houd ik toch van kamperen….not!). Overigens heb ik vannacht in mijn eentje naar de wc gedurfd! Ik heb wel gerend en niet om mij heen durven kijken naar evt. beren maar het was een overwinning. Ik was ook bij aankomst in het park heel blij te zien dat onze tent zo’n beetje tegenover het toiletgebouw zat!

Daarna hebben we het ontbijtbuffet aangedufd in de grote zaal, het was heel uitgebreid maar alles was superdroog en niet erg smakelijk, maar goed in zo’n park verwachtte ik al niet heel veel.

Toen maar de boel weer ingepakt en uitgecheckt en nog wat hoogtepunten in het park bezocht. O.a. de Bridal Veil Fall en Glacier Point waar we vanwege wegwerkzaamheden nog lang in een file hebben gestaan. Uitzicht was wel echt prachtig!! Toen toch maar op weg naar Lee Vining wat aan de andere kant net buiten Yosemite lag, nog een eind door het park dus met af en toe een stop voor een foto of even pootje baden in een prachtig riviertje.
De kinderen slapen lekker bij in de auto.

Rond 17.00 uur komen we aan bij Lee Vining en checken in. We hebben een soort cottage achter het hotel, een rood huisje met 2 slaapkamers, woonkamer met keuken en een ruime badkamer. Eigenlijk jammer dat het maar voor 1 nacht is!

Het dorpje zelf is heerlijk kneuterig, een supermarkt, 2 restaurants, 2 hotels en wat huisjes. That’s it!
We eten in een van de restaurants ( Mike Bodie) en ook hier hier smaakt het weer goed.
Na het eten gaan we kijken bij Mono Lake, een heel oud meer wat heel zout is en daardoor heeft het zoutkristallen soort rotsen die uit het water omhoog komen. De zon gaat onder als wij daar zijn en daardoor lijken de eilandjes in het water wel op te lichten en het is zo sprookjesachtig mooi dat ik er kippevel van krijg.

Ook hier maken we een hoop foto’s maar hoe het echt was kun je toch -helaas- niet echt op een foto overbrengen. ’s Avonds lekker douchen en nog even gelezen in bed maar ik had in de tent zo kort geslapen en het is hier zo heerlijk stil dat ik al snel instort en heerlijk slaap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *