22-8 Naar Death Valley

We slapen redelijk uit, gaan ontbijten in het andere restaurant waar een
hoop bikers en aparte types zitten. Precies om 11.00 uur checken we uit en gaan weer op weg.

We stoppen bij wat aparte dorpjes zoals Bishop waar ze echte oude barbershops hebben (met wel 2 stoelen) en winkels met cowboyboots, westernoverhemden etc. Grappig om te zien dat dit dus gewoon echt is!!
We vinden het allemaal een beetje spannend om naar Death Valley te gaan. Tja het klinkt ook niet echt vrolijk en temperaturen van 54c graden zijn niet lekker als je 28C al heet vindt.

Als we het welkomstbordje passeren begint het te druppelen en als we even later stoppen om het uitzicht te bewonderen druppelt het nog steeds en..het is gewoon fris!! Zelfs de airco zetten we even later uit omdat het in de auto echt koud wordt.
Huub begint te schelden ” wat is dit voor een nep, ik wil mijn geld terug!” Wel weer erg apart hoor, hebben wij weer!

Ik vind het eigenlijk wel lekker zo! Onderweg wordt de omgeving steeds kaler, rode rotsen met af en een Joshua Tree (soort cactusboompje) en lange rechte wegen zonder auto. Wel heel bijzonder!

Eenmaal bij de Furnace Creek Ranch, waar wij gaan overnachten zie je ineens tussen alle rotsen een soort groen paradijs met palmen, planten en zelfs een golfbaan! How weird!!
Als we daar uit de auto stappen is het toch wel echt heet. Alsof er een hete fohn in je gezicht blaast.

We checken in in onze deluxe 4 persoonskamer met hele goede maar helaas ook erg luide airco.
Huub duikt het café in voor een koud biertje, Marjolein gaat even liggen en
bekijkt de info op tv over Death Valley en de jongens besluiten het warme zwembad te bezoeken dat vanuit onze kamer te zien is. Eigenlijk willen ze er ook nog gaan tennissen. (bij ruim 40C…gestoord!)

We eten in het restaurant (weeer heerlijk!!), bezoeken de winkel ernaast en dan gaan Huub en Marjolein op weg naar Dante’s View maar keren onderweg al weer om omdat het al bijna donker is en we dus te laat zijn voor de zonsondergang. Stom stom stom! Dan gaat Huub morgenvroeg maar de zonsopgang filmen!

De jongens gaan in het donker nog een keer naar het zwembad en daarna gaan we slapen. Marjolein met oordopjes in omdat de airco zo’n herrie maakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *