23-8 Van Furnace Creek naar Las Vegas!

(via Badwater, Soshone, Red Rock Canyon, Pahrump en Mountain Springs)

Huub is vandaag om 5.00 uur opgestaan om bij Dante’s View in Death Valley de zonsopkomst te fotograferen. (zijn mooie foto’s geworden) en was om 7.00 weer terug op de kamer waar de airco mega veel herrie maakte maar die je niet uit kon zetten want dan gingen we weer dood van de hitte. Dan maar het minst erge van 2 kwaden…

Bij Marjolein begint de verkoudheid door te zetten en bij Huub gaat het weer wat beter, dat gaat dus lekker.
Om 8.30 maar opgestaan en deze douche ook weer getest en maar weer naar een ontbijtbuffet waar we inmiddels allemaal de vette toestanden wel hebben gezien en steeds vaker overgaan op de gewone toast met jam en ze hadden hier ook lekker veel vers fruit..

Daarna de spullen gepakt en uitgecheckt, het is vandaag blauw en zonnig en dus een stuk heter dat gisteren. Rond de 40C vermoed ik. We reden naar Badwater, het laagste punt van het westelijk halfrond, 85 meter (ofzoiets) onder zeeniveau.

Het is er wit van het zout, wel apart om te zien maar het is er zo akelig heet dat we gauw weer teruggaan naar de airco in de auto. Een stukje verder is Zabriskie’s Point, mooi uitzicht en het heetste plekje. Tom en Marjolein vinden het zo heet dat ze in de auto blijven (ik ben moe, naar, verkouden en ongesteld, kortom zielig ;-)) maar Huub en Derk, de die-hards van het gezin klimmen de berg op voor het uitzicht en de foto’s.

Daarna rijden we door naar Las Vegas via wat grappige dorpjes. Huub vindt het hier geweldig, die zou nog dagen hier rond willen rijden, Marjolein kan geen kale berg meer zien, Derk wil surfen in de zee en Tom heeft gewoon heimwee en wil naar huis. (dit om even de sfeer in de auto aan te geven!) hahaha!

Om 14.30 uur komen we in het Circus Circus hotel aan en sluiten aan in een mega rij om in te checken. Echt alles is hier groot!! Het duurt even maar de receptioniste vindt twee mooie ruime kamers in de Main West tower met connecting door dus dat is handig. We zitten op de 27e verdieping met uitzicht op duizenden lichtjes! Echt prachtig!!

Na een uurtje besluiten we met de auto eerst eens de Strip (de Las Vegas Boulevard waar alles hotels, winkels e.d. aan liggen) te bekijken en parkeren daarna de auto bij een winkelcentrum. Vanaf daar lopen we naar Treasure Island en lopen daarna door naar the Mirage waar we rondkijken en uiteindelijk bij een buffet gaan eten. Echt super uitgebreid, van pizza tot kreeft en sushi tot ehhh nou ja heel veel lekkers, de ogen zijn helaas weer groter dan de maag. Anderhalf uur later verlaten we als gevulde michelinmannetjes het restaurant en schuddebuiken we naar buiten waar we net op tijd zijn voor de vulkaanuitbarsting met vuur, muziek en veel licht en watereffecten. De kids vinden het prachtig! Inmiddels is het ook donker en is Las Vegas by night erg indrukwekkend. De temperatuur is heerlijk en we gaan naar de overkant naar the Venetian (weer een ander hotel), hier is Venetie nagemaakt met grachtjes, gondels en zingende gondeliers (Volare wohooo). Als je binnen staat zie je de beschilderde plafonds met blauwe lucht en witte wolkjes waardoor het overdag lijkt. Bizar!

Een hoop luxe shoppies en restaurantjes en we vermaken ons een uur in dit hotel.
Eenmaal buiten gaan we nog een soort drogisterij/supermarket in voor wat keelpastilles en vitaminepilletjes, kijken nog een keer bij the Mirage vulkaan en gaan op zoek naar de auto.

Om 22.00 weer op onze kamer gaat Lein op de computer om weer wat voor jullie te schrijven en Huub gaat op stap in het hotel. (had ik nu zijn credit card maar ingenomen…) De kids liggen ieder luxe in een eigen queensize bed en kijken nog even tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *