26-7 Van Key West naar Florida city

Vanmorgen zijn we redelijk bijtijds opgestaan en na weer een stevig ontbijt bij Denny’s, op pad gegaan naar het ‘Most Southern Point’ van de Verenigde Staten.

Daar in de buurt was elke gelegenheid, winkel, restaurant en hotel natuurlijk het ‘Most Southern’ in zijn soort. Wel leuk. 90 Mijl van Cuba. Verder nog wat door het centrum van Key West gewandeld en een haventje bekeken. Het was allemaal leuk en mooi en het fotograferen waard. Alles wat je ziet heeft een achtergrond van palmen, witte stranden of een oceaan in alle tinten groen en blauw en zo niet dan met leuke houten huisjes in allerlei tinten met een veranda er voor.

Bij het wisselen van de batterij bleek tot grote schrik de reservebatterij van het fototoestel ook leeg te zijn en we moesten nog zoveel foto’s maken! De oplader voor de batterijen van het fototoestel is de enige die niet in de auto opgeladen kan worden. Dus zijn we maar eerst een omvormer gaan kopen van 12 volt naar 220 volt bij Radio Shack dus nu kunnen we niet meer gefopt worden.

Net op tijd was een batterij gebruiksklaar opgeladen toen we aankwamen bij de Big Pine Key waar we weer op jacht zijn gegaan naar de kleine minihertjes die daar in het wild ronddarren.

Na een paar zijweggetjes te zijn ingeslagen kregen we er een paar in het oog. Ze liepen tussen huizen door en waren op zoek naar eten bij het vuilnis. Gelukkig heb ik wat fotootjes kunnen maken, leuk!!

Zo cute!

Ze zijn heel klein, formaat geit en komen alleen maar hier voor.
Rond twee uur ’s middags zijn we aangekomen bij het Bahia Honda Beach State Park. Een park waar je $8,00 toegang betaalt en dan kun je rondrijden of parkeren op verschillende plekken bij het 2 stranden.

 Zucht….. Een strook met een heerlijk wit strandje aan een lichtgroene oceaan met een watertemperatuur van rond de dertig graden, denk ik. Met hier en daar een palm en al. Zeer hoog Bountyreclame gehalte. Daar hebben we ruim twee uur op het strand gezeten en gezwommen.

Het is een State Park dus geen enkele commerciele tent te bekennen, wat ook wel eens
lekker is. Moeizaam afscheid genomen en weer in de auto geklommen op weg naar een koude milkshake.

Het rijden over de bruggen van Key naar Key is een doorlopend ah en oh want het is en
blijft wel heel vreemde gewaarwording om over een oceaan te rijden.

Rond half acht gegeten bij een Applebee’s restaurant. Erg lekker. Die houden we dus ook in het repertoire!

Om half tien aangekomen bij het Best Western in Florida City. Na wat drinken meteen onder de wol, want we zijn allemaal wat rozig van de zon en de lange dag.

Wat was dit een superdag! Echt een hoogtepunt in mijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *