27-7 Via de Everglades naar Fort Myers

Vandaag was ik (Marjolein) voor 6.00 uur wakker, na een half uurtje ben ik maar even op de computer gegaan om daarna te gaan douchen. Gisterenavond was ik zo moe dat ik daar geen puf meer in had. Daarna werd de rest wakker gebeld door een castingbureau, dat belde voor Derk. Maar even gemeld dat we pas na 16-8 weer bereikbaar zijn. We hadden een gratis ontbijt in het hotel. Het stelde niet veel voor maar we zijn misschien wat verwend geraakt!
Om 9.00 vertrokken we uit het hotel. Gisteren hebben we bij de Wallgreens wat Off musquitospray gekocht (“Kills the West Nile virus, nothing beats that, best you can get” volgens een grote zwarte verkoper) dus daar hebben we ons op de parkeerplaats eens lekker mee ingespoten. Zodat we in de Everglades niet werden opgegeten. Niet door de muggen dan, tegen alligators helpt het niet denk ik. 🙂

Al voor tienen kwamen we aan bij het Everglades Safaripark. We kochten kaartjes en moesten 10 minuutjes wachten voor we op de airboat gingen.

We zaten er met zijn 10-en op. Wat een aparte ervaring zeg! Af en toe lijkt het alsof hij ineens droog land op gaat en dat je gaat botsen op het vaste land maar dat is dus niet zo. In gedachten hoorde ik Andre van Duin,” m’n gras, m’n gras” zeggen.

Onderweg stond hij af en toe stil en vertelde wat over het scherpe en voedzame gras, speciale bloemen en natuurlijk over de alligators! We zagen er ook een paar. Wat een engerds zijn het toch. Doe mij maar een reetje! Overigens hebben we geen enkele mug gezien, is dus wel erg goed spul.

De tocht duurde 40 minuten, daarna was er een soort showtje met een man die er een paar achter een hek voederde en steeds erg dichtbij hun bek zat. Brrr.
Na afloop kon je met Snappie (een kleintje) op de foto en natuurlijk hebben Tom en Derk dat gedaan. (Eigenlijk is dit dierenmishandeling en dat zouden we nu niet meer doen…) Het voelde vreemd aan, ruw maar warm zeiden ze. 

Toen we klaar waren stond de parkeerplaats vol, we waren dus weer blij dat we hier vroeg waren. Om 11.45 waren wij er alweer weg. Op de route (Tamiami trail, 41) zag je nog meer van de Everglades en ook veel roofvogels. We zijn nog even via Naples gereden en daar ook op het strand gekeken. Erg mooi maar mega heet zeg… Gauw weer in de koele auto op weg naar een restaurant voor een stukje carrot cake en wat te drinken. Huub is inmiddels snipverkouden, het loopt zijn neus uit.

Daarna door naar het hotel waar Huub even een dutje doet. We wilden nog naar het strand op Sanibel island maar het begon te onweren! Wel een mooi gezicht vanaf onze 3e verdieping! Sanibel wacht maar tot morgen. We hadden nu even mooi de tijd om de foto’s erbij te zetten! Ook bij de eerste dagen staan nu foto’s voor wie die nog niet gezien had! 

Om 19.00 uur was de ergste onweer en regen voorbij en gingen we weer de auto in op zoek naar een restaurant. We zagen er niet veel tot…jawel weer een Denny’s! Ach, we hebben hier alleen nog maar ontbeten. Nu dan maar eens een dineetje. Het was weer lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *