20 juli: Van Denver naar Estes Park

Weer rommelig geslapen maar toch iets uitgeruster dan gisteren. De airco maakt een mega herrie maar uit is het weer te warm.
Ik heb ontzettende pijn in mijn kuit. Dat had ik al een paar dagen maar loop nu echt mankig. Getsie,ik moet nog een hoop lopen hier.
Om 7.00 staan we toch maar op en na het douchen etc pakken we vast weer een beetje in. Daarna nemen we toch maar het gratis ontbijtje in het hotel. Derk bakt zijn eigen wafel en ze hebben eieren, yoghurtjes, fruit en brood, cakes, danish en bagels. Kortom, we kunnen er even tegen.
Ik neem een ibuprofen in de hoop dat dat helpt en ik weer een beetje kan huppelen straks.

Daarna pakken we de boel verder in en checken we uit .

Uitzicht van het hotel op Rocky Mountain NP

Uitzicht van het hotel op Rocky Mountain NP

We gaan op weg naar Estes Park maar willen onderweg nog naar een Marshalls, een van onze favo-winkels in the USA.
Precies om 9.30 uur staan we er voor de deur en we kopen weer wat shirts, ook voor Tom nu en leuke RL schoenen voor Derk. Inmiddels lijkt de pil te helpen, mijn been voelt een stuk beter, gelukkig!

Een uur later rijden we verder richting bergen, via Boulder en het plaatsje Nederland naar Estes Park. Wat een prachtige omgeving! Onderweg picknicken we nog ergens tussen de ground squirrels en stoppen af en toe als we iets leuks zien. Rond 14.00 zijn we bij het hotel en we mogen meteen naar de kamer. Deze is groot met tafel met 4 stoelen, een grote bank, bureau, ijskast etc.
We sjouwen de boel weer naar binnen en eten een broodje. Daarna vertrekken we naar het Rocky Mountain National Park wat op 5 minuten afstand zit. We kopen een annual pas die we ook voor de rest van de parken kunnen gebruiken

Derk bij het bord van het plaatsje Nederland

Derk bij het bord van het plaatsje Nederland

Wow wat een mooi park en errug groot!. We gaan naar Bear Lake wat mooi is en waar weer diverse eekhoorntjes rondrennen. Je merkt dat je op grote hoogte loopt want het kost veel energie. Ze waarschuwen er ook voor hier, je kunt zelfs hoogteziekte krijgen. Rustig aan dus maar.

Daarna rijden we de Trailridge Road, een prachtige weg qua uitzichten. Derk zit te mopperen dat hij nou wel eens iets wil zien, dat groter is dan een eekhoorn. Eerst zien we een marmot, wat een groot beest nog, maar helaas te laat voor een foto.
Dan roept Derk: een Moose! Nou was het geen Moose maar inderdaad wel een prachtig groot mannetjeshert. Wat het precies is, weten we (nog) niet. Edit; het blijkt een Elk te zijn…
We maken wat foto’s en rijden weer door.
We “doen” nog wat uitzichtpunten en rijden naar de plaats Estes Park om wat te gaan eten.
Het is een leuke plaats maar redelijk druk en uiteindelijk valt er niet te parkeren tot we bij een KFC/Taco Bell komen en besluiten om daar dan maar wat te eten.
Daarna halen we nog wat boodschapjes voor het ontbijt bij Safeways en een warmtecreme voor mijn pootje.

Bij het hotel wandelen Huub en ik nog even naar de rivier hierachter. Huub zegt stoer op te blijven tot 23.00 vanavond maar ik tik dit om 21.45 en de mannen liggen al in coma. Maar wel met kleren aan! Dan telt het zeker niet. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *