24 juli: Van Gardiner naar Yellowstone park

Ik voel mij een stuk beter maar nog zeker geen 100%. Ik ben bang dat ik mij zo beroerd voelde van de bloedverdunners en durf die eigenlijk niet meer te nemen. Maar ja dat kan ook niet. We besluiten maar weer een dokter te zoeken. Er blijken 4 kleine ziekenhuizen te zijn in Yellowstone! Wow…
We ontbijten in het hotel, basic maar het vult en dan via the North Entrance weer Yellowstone in. Het eerste waar we langskomen is Mammoth hot Springs. Daar staan al gelijk herten of the Elk (de in het Nederlands Wapitiherten heten). Grappig hoor, zo langs de weg. Daarna gaan we kijken bij de aparte witte vlakten met zoutkristallen en water wat erover stroomt. Ook daar zie ik onderweg weer een lief hertje! Zie alle foto’s hieronder! Daarna naar een ziekenhuisje daar vlakbij. We leggen het verhaal uit, ze checken mijn bloed en leggen uit dat het niet de bloedverdunners zijn maar de pijnstiller waar ik schijnbaar niet tegen kan. Goed, die nemen we dus niet meer. Ze doen daar meteen weer een injectie voor en Huub let goed op en gaat het verder 2x per dag doen bij mij. Na een uur gaan we weer door! Ze zijn trouwens allemaal superlief!

Daarna gaan we naar de Artist Paintpots, allemaal aparte watertjes met thermische activiteit wat kookt en bubbelt. Overal zie je stoomwolkjes uit de grond komen. Echt bijzonder allemaal!
Overal zijn houten looppaden, zodat je veilig kunt rondlopen

Elk bij Mammoth , ook Wapitihert genoemd

Elk bij Mammoth , ook Wapitihert genoemd

Het is trouwens prachtig weer, rond de 27 graden en in de schaduw is het heerlijk. Iedereen is echt relaxt en vriendelijk hier trouwens. Er heerst een gemoedelijk sfeertje.

Onderweg zie je af en toe een opstopping op de weg. Dan moet je vast je fototoestel pakken want dan weet je dat er iets te zien valt. Een elk, deer, bison of wat ook.

Vanmorgen heb ik trouwens een coyote gezien op 3 meter afstand. We reden er langs. Huub en Derk zagen het niet, helaas. Maar hopen dat we er nog een keer eentje zien. Want dat was wel echt gaaf!

Nog even ter extra informatie omdat ik vroeger altijd dacht dat Yellowstone een gewoon Park zoals Clingendael in Den Haag was; Yellowstone is groter dan België! Er zijn mensen die er 3 weken vakantie doorbrengen. Dus we proberen in onze 3/4 dagen slechts de hoogtepunten mee te krijgen

Lief hertje bij Mammoth

Lief hertje bij Mammoth

Je rijdt hele einden maar het is zo mooi allemaal en bijzonder genoeg ook zó afwisselend dat het constant genieten is. Als je iets leuks ziet, stap je uit. Er zijn meestal genoeg parkeerplaatsen.

Rond 17.00 kwamen we bij de lodges van the Old Faithful. The Old Faithful is de meest betrouwbare geiser in het park. Ongeveer elke 90 minuten komt hij tot leven.
We hebben een simpele cabin gehuurd met een 1-persoons en een (klein) 2-persoonsbed. Echt 200 meter bij de geiser vandaan. Het was klein en simpel maar eigenlijk ook wel knus en lekker aan de buitenkant van het bungalowgedeelte.
Om 18.15 hadden we een reservering in het beroemde hotel, de Old Faithful Inn. Deze is helemaal van hout gemaakt. We lopen er in 15 minuutjes heen langs de Old Faithful die we dan voor het eerst zien uitbarsten. Binnen in het hotel is het prachtig en we eten er heerlijk! Huub een Bison Pot Roast, Derk had Trout (vis) en ik de Pork Oso Buco met mashed potatoes.

Na het eten, leuk in wat winkeltjes gekeken, wat souvenirs gekocht en weer terug naar onze cabin waar we onderweg weer de uitbarsting zagen!
Bij de cabin nog even buiten gezeten en de kaart bestudeerd voor morgen en op tijd onze bedjes in. Heerlijk een keer zonder airco. Gewoon 2 ramen open met horren ervoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *