25 juli: Old Faithfull-> Canyon Village (Yellowstone Park)

Maakte ik mij van tevoren zorgen over deze cabin, hebben we hier toch juist heerlijk geslapen. Eens een keer zonder airco. Gewoon met ramen open met een hor ervoor was het zelfs wat fris.
We liggen ’s avonds steeds rond 22.00 uur al in bed en slapen dan tot ongeveer 7.00 uur.
Gedoucht, aangekleed en ingepakt (gaat ook steeds sneller) en uitgecheckt. Naast de cabin, zie ik iets bewegen, dat groter is dan een eekhoorn (die mag ik van Huub en Derk niet meer fotograferen, maar ik vind ze zo leuk!) ik loop er voorzichtig op af en het is een marmot! Iets van een yellow bellied marmot geloof ik. Wat een leukerd!
Precies dat we na het uitchecken bij de OF staan, barst weer the Old Faithful uit en nu met die blauwe lucht, geeft dat mooiere foto’s dan die van gisteren bij een bewolkte lucht

Een marmot!!

Een marmot!!

Daarna halen we sandwiches bij the General Store en gaan we op zoek naar een leuk picknickplekje voor het ontbijt. Uiteindelijk belanden we bij het Geyser Bassin en eten daar aan een picknicktafel.
Daarna lopen we langs alle aparte pools en mudpools etc. Echt zo mooi en gek om te zien allemaal. Net niet echt.
Daarna rijden we door naar the lower Falls (watervallen) en the Grand Canyon of Yellowstone. Ja, Yellowstone heeft er ook een. Dit is een kleine maar ik heb de echte nog niet gezien dus deze vind ik groot genoeg!
Onderweg zien we nog veel bizons (heet hier bison) en Huub blijft het buffalo’s noemen omdat de cowboys in zijn stripboeken vroeger op buffalo’s jaagden. Tja.
Maar af en toe staat er een op weg en ontstaat er een file, zo grappig. We hebben een dak wat open kan en Derk steekt zijn hoofd erdoorheen en filmt ze. Tja, je wilt filmmaker worden of niet.

Wat verder in een open veld zien we een coyote! Ja Huub en Derk zien ‘m nu ook!

The Old Faithful !

The Old Faithful !

Huub probeert een foto te maken uit zijn raam maar het blijft iets te ver weg en bewogen. Maar wel cool hoor.

We stoppen nog bij the Yellowstone Lake en later River en weer later bij een mooi beekje. We hopen op otters of bevers maar zien die niet.
Tegen 15.00 uur komen we aan bij het Best Western hotel in West Yellowstone. Mooie grote kamer en weer internet! Yay!
Huub zet de laptop weer klaar en zet de foto’s erop zodat Marjolein haar verslag weer kan schrijven.
Dan gaan Huub en Derk naar een gunfighttoestand (ben even kwijt hoe het precies heet) en Derk mag daar met 3 verschillende wapens schieten. (Uiteraard vind ik dit eigenlijk niks en de oma’s waarschijnlijk ook niet maar ik begrijp dat dit een ‘Once in a lifetime experience’ is, dus doe er verder maar niet moeilijk over.) Derk vindt het geweldig en vergeet dit nooit meer denk ik. Huub heeft het gefilmd en Derk heeft ook de posters met gaten meegekregen. Hij hoopt het heel mee naar huis te kunnen krijgen.
We draaien een was in het hotel, handig met een lading quarters dus we hebben ook weer schone sokken en onderbroeken. Daarna gaan we eten bij the Three Bears. Super Amerikaanse serveerster die mij steeds Hon noemt, haha.
We eten er lekker en nemen nog de rest van het browniedessert mee naar het hotel. Goede uitvinding is dat toch.
Tegen 22.30 ligt iedereen weer te slapen. Morgen laatste dag Yellowstone, we trekken door naar Teton Park. Waarschijnlijk hebben we daar geen internet!
Bye bye!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *