26 juli: Van Yellowstone via Grand Teton Park naar Jackson

Rond 7.00 uur was ik weer wakker en heb ik stilletjes het verhaal van gisteren geplaatst. Ook nog even met Tom gechat op FB. Fijn weer een beetje op de hoogte te zijn. Hij redt zich best, zo te horen.
Mijn kuit begint trouwens al veel beter te voelen, ik kan weer redelijk zonder pijn lopen.

Daarna gedoucht en in het hotel ontbeten, was niet slecht deze keer.
Boeltje weer gepakt en weer naar de West entrance voor de laatste uren Yellowstone Park.
Eerst langs de Firehole river en falls. Prachtige route! Daarna naar het Midway Geyser Basin waar ik heel graag heen wilde voor de Grand Prismatic Spring. Het is een heet water bron met water van 70 graden, waardoor er constant stoom boven hangt. Dit hete water stroomt in de Fireholeriver (vandaar de naam) die daardoor een lekkere temperatuur heeft

Entreebord

Entreebord

Aan de buitenkant van deze bron is het oranje door bacteriën. Echt zo apart en mooi!
Zie de foto’s! De foto’s vanaf boven gemaakt zijn eigenlijk het mooist maar dan moet je nog ergens anders heen en dan een berg op en daar hadden we niet zo’n zin in.

Vanaf hier zijn we richting south entrance gegaan langs weer een Lake en richting Grand Teton Park.
De wegen zijn allemaal zo mooi. Het is geen straf om hier te rijden.

We kwamen langs de Jackson Lake Dam en daarna Jenny Lake met de Tetons (bergen) erachter. Very Nice! Ook hier weer een hoop foto’s gemaakt.
Om 14.30 kwamen we bij hotel. Wow, prachtig uitzicht op bergen en een hele grote kamer met 2 kingsize bedden (groot!) en ruime badkamer. Ook weer een ijskast en magnetron en koffiezetter maar dat is eigenlijk overal. We gooien elke keer een fles water in het vriesvakje en de volgende dag in de koelbox en zo hebben we onderweg koude drankjes

Firehole Falls

Firehole Falls

Derk gaat op de laptop en Huub en ik storten voor een uur in slaap. Heerlijk zeg.
Rond 17.00 uur gaan we naar het plaatsje Jackson. Mooi stadje. Helemaal in Westernstijl met een mooi park met ingangen gemaakt van geweien van de Elk.
We lopen er rond, bekijken wat winkels en om 18.00 begint de gunfight show op de Town Square. Haha, nou dat is zo knullig dat het grappig is!
Het duurde toch nog een half uur en daarna vonden we in het centrum eigenlijk geen plek om te eten. Dus de auto gepakt en uiteindelijk bij de DQ (Dairy Queen) gegeten. Dat is een soort luxe Mac. Niet bijzonder maar best voor een keertje.

Dan besluiten we nog langs een Albertsons te rijden voor wat Fanta Orange (die is heel oranje maar zo lekker!) en wat waterflesjes.
Op de kamer douchen we allemaal weer en gaan op de tablets en computers. Wat zouden we moeten zonder internet?

Morgen kijken we hier nog wat rond en vertrekken dan naar Salt Lake City. Ruim 450km. rijden, dus best een stukje.

See ya tomorrow, xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *